Luxeed S7 krijgt geavanceerde zelfrijdende capaciteiten

WWesley 26 maart 2024 18:16

De Luxeed S7 voegt zich bij een groeiend aantal auto's met een hoge mate van zelfrijdend vermogen in Chinese steden dankzij een OTA-upgrade waarbij de auto vijf kernfuncties en meer dan 15 ervaringsoptimalisaties krijgt.

OTA-upgrade voor Luxeed S7

De Luxeed S7, een auto die gezamenlijk wordt gemaakt door Chery en Huawei, heeft wat verkoop betreft geen grote impact gehad sinds het vorig jaar in de verkoop ging, met februari als de beste verkoopmaand tot nu toe met 794 retailverkopen. Met een upgrade via OTA zal de auto echter vijf kernfuncties en meer dan 15 ervaringsoptimalisaties krijgen, wat de prestaties en aantrekkelijkheid ervan aanzienlijk zou kunnen verbeteren.

Urban NCA in de Huawei ADS Pakket

Een belangrijk onderdeel van de upgrade is de zogenaamde Urban NCA (Navigation Cruise Assist). Deze rijsoftware, vergelijkbaar met Tesla's FSD, is beschikbaar als onderdeel van het Huawei ADS Pakket. Het systeem is niet afhankelijk van hoogprecieze kaarten en ondersteunt snelwegen, verhoogde wegen, stedelijke wegen in grote en kleine steden en dorpen, nationale wegen, provinciale wegen, gemeentewegen en andere openbare wegen. Het beschikt ook over een tolstationfunctie die de auto vertraagt ergens tussen de 500 m en 1 km van een tolstation om botsingsrisico's te vermijden.

Functies van NCA

De NCA-bestuurder rijdt de auto autonoom volgens de geselecteerde navigatieroute en kan van rijstrook veranderen, naar links en rechts afslaan, reageren op verkeerslichten en voetgangers voorrang geven bij zebra-oversteken. Hoewel het systeem is ontworpen om een hoge mate van zelfrijdende capaciteit te hebben, is het niet handsfree en is het bedoeld om als assistent voor de bestuurder te functioneren. Daarom gebruikt het twee niveaus van handsfree detectieherinneringen.

Een andere nieuwe functie die met de upgrade wordt geïntroduceerd, is Valet Park Assist (AVP). Met dit systeem kun je de auto de route naar je parkeerplaats in een eenlaags of meerlaags parkeergarage leren. Na deze training kan de auto vervolgens zelfstandig naar je parkeerplaats rijden. Om dit te gebruiken moet het ADS high-level functiepakket zijn geactiveerd en geüpgraded naar V4.1.2.5, moet je de valet parking assistentietest op de HarmonyOS App hebben afgerond, en moet de Huawei Smart Driving App open en full-screen zijn voor het betreden van de garage.

Door OTA-upgrade verbeterde ADS

Andere functies die met de OTA-upgrade komen, omvatten upgrades naar de actieve veiligheidscapaciteiten van ADS, zoals een nieuwe zijdelingse anticollision-assistentie. Wat betreft de bedienbaarheid van de smart-cockpit, omvatten de upgrades een 3D autocontrolescherm en nieuwe zitmodi, en upgrades naar de Xiaoyi digitale assistent.

De prijzen voor de Luxeed S7, die is uitgerust met een hele reeks geavanceerde functies en upgrades, variëren van 249.800 yuan tot 349.800 yuan. Dat komt neer op ongeveer 34.600 tot 48.450 Amerikaanse dollar. Met deze prijsklasse en de meegeleverde functies zou de auto een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor degenen die op zoek zijn naar een geavanceerde, zelfrijdende elektrische auto.

Meer artikelen