Li Auto bevestigt spoedige lancering van betaalbare SUV Li L6

WWesley 6 april 2024 14:16

Li Auto, een prominente speler in de Chinese EV-markt, is van plan om binnenkort haar nieuwe, betaalbaarder model, de Li L6, te lanceren. De Li L6, een luxe mid-to-large-size SUV gericht op jonge gezinnen, wordt door het bedrijf als een belangrijk product gezien om de sterke verkoopprestaties van het afgelopen jaar te behouden.

Li L6: Gericht op jonge gezinnen

De Li L6, een SUV van premium formaat en bedoeld voor vijf passagiers, is gericht op jonge gezinnen. Het voertuig is gebaseerd op Li Auto's tweedegeneratie extended-range platform, wat betekent dat het een zeer efficiënte elektrische aandrijving combineert met een conventionele motor als stroomgenerator. Dit model belooft dus niet alleen een indrukwekkende elektrische actieradius, maar ook de flexibiliteit van een conventionele verbrandingsmotor voor de langere ritten.

Betaalbaarheid van de Li L6

De Li L6 wordt aangeprezen als het meest betaalbare model van Li Auto, waardoor het een aantrekkelijke optie wordt voor jonge gezinnen die op zoek zijn naar een elektrisch voertuig. Ter vergelijking, het huidige goedkoopste model, de Li L7, begint bij RMB 301,800 (ongeveer 41.700 euro) voor de Air-versie 2023 en RMB 319,800 (ongeveer 44.200 euro) voor de Pro-versie uit 2024. Dit maakt de komende Li L6 een belangrijke stap om elektrische voertuigen toegankelijker te maken voor de gemiddelde consument.

Volgens de hoge leiding van Li Auto zal de Li L6 in het tweede kwartaal worden gelanceerd. Later dit jaar plant het bedrijf om nog drie volledig elektrische SUV-modellen uit te brengen, uitgerust met de standaard 5C-oplaadtechnologie en een vierwielaandrijving. Dit toont de ambitie van Li Auto om een divers portfolio van elektrische voertuigen aan te bieden, variërend van betaalbare modellen tot premium high-performance SUV's.

Verlaagde verkoopdoelen voor 2024

Ondanks de ambitieuze plannen voor nieuwe modellen heeft Li Auto haar verkoopdoel voor 2024 bijgesteld van 650.000-800.000 eenheden naar 560.000-640.000 eenheden, volgens de lokale media-outlet Xchuxing. Deze bijstelling weerspiegelt de uitdagingen die het bedrijf en de gehele EV-industrie ondervinden door verstoringen in de toeleveringsketen, een tekort aan chips en stijgende grondstofprijzen.

Ondanks de verlaagde verkoopdoelstellingen blijft Li Auto indruk maken met haar leveringsaantallen. In maart van dit jaar leverde het bedrijf 28.984 voertuigen, een stijging van 43,12% ten opzichte van februari en een stijging van 39,19% ten opzichte van hetzelfde tijdstip een jaar geleden. Deze cijfers onderstrepen het sterke momentum van het bedrijf in de competitieve EV-markt.

Meer artikelen