Lei Jun wordt 1,3 miljard dollar rijker na lancering van Xiaomi's eerste EV

WWesley 2 april 2024 10:46

Lei Jun, mede-oprichter van het Chinese smartphonebedrijf Xiaomi, heeft zijn vermogen met 1,3 miljard dollar zien stijgen na de succesvolle lancering van het bedrijf zijn eerste elektrische voertuig, de SU7. De orders voor het voertuig hebben de marktverwachtingen overtroffen.

Lei Jun's vermogensverhoging

Lei Jun, de mede-oprichter van de Chinese smartphone gigant Xiaomi, zag zijn vermogen maandag met 1,3 miljard dollar stijgen na de lancering van het bedrijf zijn eerste elektrische voertuig. De 54-jarige magnaat, die het grootste deel van zijn vermogen haalt uit zijn aandeel in Xiaomi, verhoogde zijn nettovermogen tot 13,8 miljard dollar, volgens Forbes' Real-Time Billionaires List. De aandelen van het in Hongkong genoteerde bedrijf schoten tot wel 16% omhoog op maandag, de eerste handelsdag na de Paasvakantie.

Overweldigende initiële orders voor SU7

Volgens Kenny Ng, een in Hongkong gevestigde effectenstrategist bij Everbright Securities, heeft de voorraad een boost gekregen van Xiaomi's nieuwe energievoertuig. De initiële bestellingen voor de SU7 hebben de marktverwachtingen ver overtroffen. Vorige week kondigde Lei de prijzen aan voor de langverwachte SU7 elektrische sedan, die zal variëren van 215.900 yuan ($30.000) tot 299.900 yuan. Het bedrijf melde later dat de initiële bestellingen binnen de eerste 24 uur na de lancering bijna 90.000 eenheden bereikten.

Ondanks een overcapaciteit en een felle prijsoorlog in China's EV-sector, heeft Lei Jun zijn toewijding bevestigd om uiteindelijk een 'droomauto' te bouwen. De tycoon erkende zelf vorige week dat de agressieve kortingen uitgerold door rivalen, waaronder Tesla, een factor speelden in SU7's prijsstelling, die met ongeveer $4,000 verlaagd werd om het model te laten opvallen. Lei voegde eraan toe dat hij nu geen geld verdient met de EV-business, maar bevestigde zijn toewijding om uiteindelijk een 'droomauto' te bouwen.

Meer artikelen