Leapmotor start productie van compacte EV bij Stellantis-fabriek in Polen

SSjoerd 22 maart 2024 16:01

Het Chinese EV-bedrijf Leapmotor is van plan om de productie van hun kleine elektrische voertuigen te starten bij een Stellantis-fabriek in Polen. De productie van het Leapmotor T03 model zou al in het tweede kwartaal van dit jaar kunnen beginnen.

Leapmotor start productie bij Stellantis in Polen

Leapmotor, een Chinees elektrisch voertuigbedrijf, is van plan om de productie van kleine elektrische voertuigen te starten bij een Stellantis-fabriek in Polen. De productie van de Leapmotor T03 zal naar verluidt beginnen met behulp van de zogenaamde Semi-Knocked Down (SKD) techniek. Deze techniek houdt in dat gedeeltelijk geassembleerde kits worden omgevormd tot afgewerkte voertuigen.

De T03 is een compacte batterij-elektrisch voertuig (BEV) en is het goedkoopste model dat Leapmotor momenteel te koop aanbiedt. De auto werd recentelijk gelanceerd in China, met drie versies tegen prijzen variërend van RMB 49.900 tot RMB 69.900. De geschatte rijbereiken voor deze modellen liggen tussen de 200 en 403 kilometer.

Stellantis investeert 1,5 miljard euro in Leapmotor

Leapmotor maakte vorig jaar bekend dat Stellantis ongeveer 1,5 miljard euro in het bedrijf zou investeren, in ruil voor een belang van ongeveer 20 procent. Hiermee werd Stellantis de grootste externe aandeelhouder van de EV-fabrikant. De twee bedrijven zijn van plan om een joint venture op te richten, genaamd Leapmotor International, om de wereldwijde verkoop van Leapmotor-producten te versnellen en uit te breiden.

Leapmotor en Stellantis vormen gezamenlijke onderneming

Leapmotor en Stellantis hebben plannen om een joint venture op te richten, Leapmotor International genaamd, om de wereldwijde verkoop van Leapmotor-producten te versnellen en uit te breiden. Stellantis zal 51 procent van de joint venture in handen hebben, terwijl Leapmotor de overige 49 procent zal bezitten. De joint venture krijgt het exclusieve recht om export- en verkoopactiviteiten uit te voeren naar alle andere markten in de wereld, behalve Groter China, en krijgt het exclusieve recht om Leapmotor-producten lokaal te produceren.

Zhu Jiangming, de voorzitter van Leapmotor, heeft aangekondigd dat het bedrijf in het derde kwartaal van dit jaar zal beginnen met de verkoop van voertuigen op buitenlandse markten. Het eerste product dat zal worden verkocht is de C10, die het vlaggenschipmodel van het bedrijf zal worden voor de overzeese markten.

Meer artikelen