Leapmotor: het eerste Chinese merk dat elektrische auto's in Europa bouwt

SSjoerd 26 maart 2024 12:16

Leapmotor, een Chinees automerk, is op weg om de eerste te zijn die elektrische auto's in Europa bouwt. Stellantis, de eigenaar van merken als Peugeot, Citroën, en Jeep, heeft besloten Leapmotor op te nemen in hun portfolio.

Stellantis verwelkomt Leapmotor

Het lijkt erop dat Stellantis, de auto-gigant die bekend staat om merken als Peugeot, Citroën, DS Fiat, Alfa Romeo en Jeep, iets nieuws op het oog heeft. In een reactie op het succes van Renault's budgetmerk Dacia, heeft Stellantis besloten om het Chinese merk Leapmotor toe te voegen aan hun eigen portfolio. Leapmotor zal zich profileren als het budgetmerk van de groep.

Volgens Reuters heeft Leapmotor een productiefaciliteit gevonden in Tychy, Polen. Eerder werd gedacht dat Leapmotor naast de Fiat 500e in Italië auto's zou gaan bouwen, maar nu is de Stellantis-fabriek in Polen gekozen. Deze fabriek is momenteel nog de productieplaats voor de Fiat 500 met verbrandingsmotor, die eind dit jaar uit productie zal gaan. De productiecapaciteit die hierdoor vrijkomt zal door Leapmotor opgevuld worden.

De productie van de T03 start dit jaar

De plannen voor Leapmotor zijn ambitieus. Nog dit jaar zullen ze beginnen met de productie van de T03, een nieuwe compacte stads-EV. Stellantis hoopt met deze auto de Dacia Spring te overtroeven. De T03 heeft een grotere accu (36,5 kWh versus 25 kWh) en een krachtigere elektromotor (109 pk versus 45 pk). Als de plannen doorgaan, wordt Leapmotor het eerste puur Chinese automerk dat auto's in Europa bouwt.

Meer artikelen