Leapmotor: Het eerste Chinese automerk dat EV's in Europa zal bouwen en verkopen

SSjoerd 30 maart 2024 15:16

Stellantis, een vooraanstaande autofabrikant, heeft besloten samen te werken met het Chinese merk Leapmotor om een nieuw budgetmerk op te richten. Het plan is om de compacte stads-EV, de T03, in Europa te produceren en op de markt te brengen.

Stellantis en Leapmotor bundelen hun krachten

In een poging om de ongelooflijke populariteit van Renault's Dacia te evenaren, heeft Stellantis, de groep achter merken als Peugeot, Citroën, DS Fiat, Alfa Romeo en Jeep, besloten om het Chinese merk Leapmotor in hun portfolio op te nemen. Leapmotor zal zich positioneren als het budgetmerk van de groep.

Volgens een rapport van Reuters heeft Leapmotor een locatie in Europa gevonden voor de productie van hun auto's. Eerst werd gedacht dat Italië de productieplaats zou worden, naast de Fiat 500e. Maar nu is bekend geworden dat de Stellantis-fabriek in Tychy, Polen, de gekozen locatie is. Op deze locatie wordt momenteel de Fiat 500 met verbrandingsmotor geproduceerd, die eind dit jaar uit productie zal gaan. Deze productiecapaciteit zal nu worden ingevuld door Leapmotor.

De T03: Leapmotor's compacte stads-EV

Leapmotor is van plan dit jaar te beginnen met de productie van de T03, een compacte stads-EV. Met dit model hoopt Stellantis de Dacia Spring te kunnen uitdagen. De T03 heeft een vergelijkbare voetafdruk als de Dacia Spring, maar beschikt over een sterkere elektromotor en een grotere accu. Als alles volgens plan gaat, zal Leapmotor het eerste puur Chinese automerk zijn dat auto's in Europa produceert.

Meer artikelen