Lancering van IM L6 met semi solid state batterij op 13 mei

WWesley 15 april 2024 13:16

De IM L6, een nieuw model van IM Motors, staat gepland om op 13 mei te lanceren. Deze auto maakt gebruik van een semi-solid state batterij en heeft al meer dan 10.000 pre-orders ontvangen binnen 23 uur na de start van de pre-sale.

De lancering en levering van IM L6

IM Motors is klaar om hun nieuwste elektrische auto, de IM L6, te lanceren op 13 mei. Klanten kunnen verwachten dat de leveringen tegen het einde van mei beginnen. De voorverkoop van de auto was een succes, met meer dan 10.000 bestellingen binnen 23 uur na de opening van de voorverkoop. Ondanks een aantal beweringen in de Chinese media, is de L6 niet de eerste auto met een solid state batterij, de batterij is namelijk semi solid.

De semi solid state batterij van de IM L6

De IM L6 wordt aangeprezen als de eerste auto met een 900V ultra-snelle oplaadbare semi solid state batterij. Een elektrolyt, dat ionen draagt tussen de twee elektroden van de batterij, is niet volledig solide. Ondanks claims dat de Lightyear-batterij in de Lightyear Max-versie van de L6 enig vast materiaal heeft, is deze niet compleet solide zoals de solid state batterijen die zijn aangekondigd door GAC en Toyota, die pas tegen 2026 en 2027 worden verwacht.

De kracht van de “Hurricane motor”

De kracht van de IM L6 komt van een zelfontwikkelde “Hurricane motor”, die een maximumsnelheid van 21.000 toeren per minuut bereikt. Het is niet helemaal duidelijk of dit alleen geldt voor de versies met dubbele motor. Enkele motoren hebben een maximumvermogen van 216 kW, terwijl de dubbele motor versies motoren van 200 kW en 379 kW hebben, wat de 0-100 acceleratie tot onder de drie seconden brengt.

Tijdens het presale evenement maakte IM Motors veel claims over de superioriteit van de L6 ten opzichte van de Xiaomi SU7, die ze als grote concurrent zien. Helaas was een deel van de informatie over het vermogensmodule van de SU7 onjuist, wat resulteerde in enorme kritiek van Xiaomi fans en anderen. Dit resulteerde in cyberaanvallen op de live uitzending en het officiële IM accountvan IM Motors.

Meer artikelen