Indrukwekkende stijging in maandelijkse leveringen van Chinese EV-makers

WWesley 1 april 2024 16:31

Chinese fabrikanten van elektrische voertuigen (EV's) - Li Auto, Nio en Xpeng - ervaren een sterke stijging in hun maandelijkse leveringen in maart, wat resulteert in een opmars van hun aandelenkoersen in de premarket-handel. BYD, de grootste EV-producent ter wereld, rapporteerde ook een scherpe stijging van de verkoop.

Stijging leveringen stimuleert aandelenkoersen

Li Auto, Nio en Xpeng zagen afgelopen maand hun leveringen significant stijgen. Dit nieuws resulteerde in een opwaartse beweging van hun aandelenkoersen in de premarket-handel. Ondanks de sterke groei in maart, miste Li Auto zijn initiële leveringsdoel voor het eerste kwartaal, terwijl Nio en Xpeng hun leveringen zagen verdubbelen, maar niet zonder teleurstellingen.

Sterke verkoopgroei bij BYD

BYD, de grootste EV-producent ter wereld, rapporteerde afgelopen maand ook een scherpe stijging in de verkoop van zijn volledig elektrische en plug-in hybride voertuigen. Met een indrukwekkende 302.459 eenheden in maart, ziet het bedrijf een verkoopgroei van 147,3% ten opzichte van februari. Deze prestatie staat op de tweede plaats na het historische hoogtepunt van het bedrijf in december.

Ondanks de positieve verkoopcijfers van afgelopen maand, blijven de bredere uitdagingen waarmee de grootste auto- en EV-markt ter wereld wordt geconfronteerd, waaronder felle concurrentie, een punt van zorg. Nieuwe rivalen zoals Xiaomi betreden de markt en lokken consumenten weg van gevestigde merken, waardoor de concurrentie alleen maar toeneemt.

Meer artikelen