IM Motors toont zelfrijdende 'moose test' met aankomende L6

WWesley 3 april 2024 11:31

IM Motors, het elektrische voertuig (EV) onderdeel van SAIC Motor Corp, heeft de autonome rijcapaciteiten van de IM L6 gedemonstreerd door middel van een zelfrijdende moose test met een snelheid van 71 km/u.

IM L6 voltooit zelfrijdende moose test

IM Motors heeft onlangs een video op Weibo gedeeld waarin de IM L6 een moose test voltooit zonder bestuurder aan boord. De auto bereikte tijdens de test een snelheid van 71 km/u. De moose test is een belangrijke veiligheidsmaatregel die een voertuig zijn vermogen om obstakels te vermijden in noodsituaties test.

Een primeur in autonome moose tests

Het is ongebruikelijk dat een EV-fabrikant de moose test onbemand voltooit. Normaal gesproken worden de resultaten van deze test na de release van een nieuw model gepresenteerd door auto-reviewers. IM Motors zet hiermee een nieuwe standaard en bewijst de geavanceerde capaciteiten van hun autonome rijtechnologie.

IM Motors blijft innoveren op het gebied van digitale chassis technologie. Ze hebben aangekondigd dat hun aanstaande model, de IM L6, uitgerust zal zijn met de VMC (Vehicle Motion Control). Met deze technologie kan de elektrische sedan functies zoals crab walk ondersteunen, wat de wendbaarheid en algehele prestaties van de auto verder verbetert.

Debut van IM L6 met indrukwekkend bereik

De langverwachte IM L6 zal op 8 april in China worden gelanceerd. IM Motors heeft aangekondigd dat dit model zal worden uitgerust met solid-state batterijen en een indrukwekkend bereik van meer dan 1.000 km zal hebben. Dit maakt de IM L6 een serieuze concurrent in de EV-markt.

Meer artikelen