IM Motors start voorverkoop van L6 Sedan aangedreven door halfvaste-staatbatterijen

WWesley 8 april 2024 22:31

IM Motors, een Chinese EV-fabrikant, heeft officieel de voorverkoop geopend voor zijn L6 Sedan met halfvaste-staatbatterijen. De auto belooft een indrukwekkend bereik en unieke manoeuvres zoals de ‘krabloop’.

IM Motors opent voorverkoop L6 Sedan

Na het teasen van zijn vierde volledig elektrische model een paar weken geleden, heeft IM Motors de voorverkoop van de L6 Sedan nu officieel geopend. De autofabrikant bevestigde eerder vandaag dat de L6 zal worden aangedreven door halfvaste-staatbatterijen, een bereik van meer dan 1.000 km zal bieden en unieke manoeuvres zoals de ‘krabloop’ en een intelligent rijchassis zal leveren.

IM Motors, opgericht in 2020, is een vrij jonge Chinese autofabrikant die zich specialiseert in EV's. Het bedrijf is een joint venture tussen SAIC Motor en Alibaba en heeft tot nu toe drie voertuigen op de buitenlandse markt gebracht: de L7 sedan en de SUV's LS7 en LS6.

Ondanks de concurrentie in de verzadigde Chinese EV-markt, biedt de aanstaande L6 Sedan van IM Motors veel bereik en geavanceerde technologie tegen prijzen die zeker concurrerend zullen blijven. De L6 Sedan belooft veel, van een groot bereik tot unieke functies zoals de 'krabloop', en dit allemaal voor een concurrerende prijs.

Drie verschillende modellen voor verschillende prijzen

IM Motors lanceerde vandaag de nieuwe L6 sedan officieel in China, met voorbestellingen voor drie verschillende modellen: de L6 Max Standard Edition voor niet meer dan RMB 230.000 ($31.800), de IM L6 Max Performance Edition voor hoogstens RMB 299.900 ($41.475), en de L6 Max Lightyear Edition begint bij niet meer dan RMB 330.000 ($45.650).

Top-tier Max Lightyear Edition biedt meer

Van de drie varianten van de L6 sedan, is de top-tier Max Lightyear Edition de enige die wordt geleverd met een 130 kWh halfvaste-staatbatterijpakket. Dit maakt deel uit van een ‘quasi-900 V’ platform dat zowel ultra-snel opladen als een volledig elektrisch bereik van meer dan 1.000km mogelijk maakt.

Meer artikelen