IM Motors introduceert vaste-staat batterijen voor meer dan 1000 km bereik in nieuw L6 model

SSjoerd 25 maart 2024 13:31

Het elektrische voertuigenmerk IM Motors, onderdeel van SAIC Motor Corp, heeft aangekondigd dat hun nieuwe L6 model zal worden uitgerust met vaste-staat batterijen. Deze innovatieve technologie zal het voertuig een bereik geven van meer dan 1000 kilometer.

Eerste in de industrie met ultra-snel oplaadbare vaste-staat batterijen

Het nieuwe model van IM Motors, de IM L6, wordt een pionier op het gebied van elektrische voertuigen. Het zal worden gebouwd op een quasi-900 V hoogspanningsplatform, waardoor het de eerste in zijn soort is om ultra-snel oplaadbare vaste-staat batterijen in een productievoertuig te hebben. Volgens de mede-CEO van IM Motors zal deze combinatie van hoogspanning en solide-staat technologie het bereikprobleem van puur elektrische voertuigen volledig oplossen.

Bereik van 1.000 kilometer op vierwielaangedreven versie

Het bereik van meer dan 1.000 kilometer wordt mogelijk gemaakt door een vierwielaangedreven versie van de IM L6. Hoewel vierwielaangedreven modellen doorgaans meer energie verbruiken dan tweewielaangedreven modellen, zorgt de combinatie van ultra-lange bereik en prestaties ervoor dat dit model zich onderscheidt van de concurrentie.

Nanoschaal vaste-staat elektrolyten voor sneller opladen

De IM L6 onderscheidt zich door het gebruik van een vaste-staat batterij uitgerust met nanoschaal vaste-staat elektrolyten. Deze technologie stelt de batterij in staat om bijna 1.000 kilometer af te leggen in een kortere periode. Daarnaast wordt de ultra-hoge veiligheid van de batterij vanaf het celniveau gegarandeerd.

Naast de introductie van de IM L6, heeft IM Motors aangekondigd dat ze drie generaties vaste-staat batterijproducten op de markt willen brengen. Meer details over deze producten zullen worden onthuld tijdens de technische lancering van de IM L6, gepland op 8 april.

Hoewel IM Motors de leverancier van zijn vaste-staat batterijcellen niet heeft aangekondigd, lijkt het erop dat het SAIC-gesteunde start-upbedrijf QingTao Energy Development deze rol zal vervullen. SAIC heeft in het verleden al aangekondigd dat het samen met QingTao een laboratorium wilde opzetten om vaste-staat batterijen te ontwikkelen en later plannen aangekondigd om samen een joint venture te vormen voor de productie van deze batterijen.

Meer artikelen