Hyper onthult op 12 april een volledig solid-state accu

WWesley 9 april 2024 13:31

Chinese elektrische voertuigfabrikant Hyper, onderdeel van GAC Aion, onthult op 12 april hun volledig solid-state accu. Het bedrijf streeft naar het massaal produceren van voertuigen met deze technologie tegen 2026.

Hyper onthult solid-state accu

Hyper, een groeiend merk in de Chinese elektrische voertuigenmarkt, maakte onlangs via Weibo bekend dat het op 12 april een lancerings-evenement zal houden om zijn volledig solid-state accu te onthullen. Het merk, dat onderdeel is van GAC Aion, voegt zich bij de groeiende lijst van elektrische voertuigfabrikanten die zich voorbereiden om solid-state accu’s te lanceren.

Kenmerken van de solid-state accu

Volgens Hyper zal de nieuwe accu een 100% solid-state elektrolyt bevatten met een ultra-hoge energiedichtheid, sterke intrinsieke veiligheid en een ultra-breed gebruikstemperatuurbereik. Dit betekent dat de accu efficiënter is en kan werken onder een breder scala van temperaturen dan traditionele batterijen, wat de prestaties en levensduur van elektrische voertuigen kan verbeteren.

GAC Aion's massaproductieplannen

Tijdens de 2023 Guangzhou autoshow kondigde GAC Aion aan dat ze van plan zijn om tegen 2026 solid-state accu's in massaproductie te hebben. Het bedrijf heeft ook nieuwe technologieën ontwikkeld die de levensduurvermindering van solid-state accu's met 50% kunnen verminderen. Dit is een belangrijk doel gezien de huidige uitdagingen met betrekking tot de levensduur en duurzaamheid van accu's in elektrische voertuigen.

Naast GAC Aion en Hyper zijn ook IM Motors en Nio actief in de ontwikkeling en implementatie van solid-state accu's. IM Motors onthulde onlangs de IM L6, die naar verluidt de eerste productieauto in de industrie is die is uitgerust met een bijna 900V ultra-snelladende solid-state accu. Nio kondigde in 2021 ook een 150-kWh semi-solid-state accu aan, wat de aandacht voor deze technologie aanzienlijk heeft vergroot.

Meer artikelen