Geely onthult 's werelds eerste autonome drifttechnologie

SSjoerd 27 maart 2024 09:01

Geely heeft een baanbrekende technologie onthuld die autonoom driften mogelijk maakt. De techniek zou vergelijkbaar zijn met de capaciteiten van een professionele autocoureur. Het Chinese bedrijf ziet dit als een mijlpaal in de ontwikkeling van slimme veiligheid en AI digitale chassis technologie.

Een wereldprimeur voor autonoom driften

Geely heeft onlangs een video gedeeld waarin een testvoertuig autonoom rijdt en drift op sneeuw en ijs. Het bedrijf beweert dat de prestatie van dit voertuig vergelijkbaar is met die van een professionele autocoureur. Dit heeft Geely de wereldprimeur gegeven voor autonoom driften, een belangrijke stap binnen de AI digitale chassis technologie van het bedrijf.

Geely's cross-domein fusie capaciteiten

Het autonome driftsysteem van Geely maakt gebruik van een mix van AI, digitale chassis en intelligente rijtechnieken. Dit toont Geely's cross-domein fusie capaciteiten in deze gebieden. Met behulp van een perceptie groot model algoritme, dat sterk geïntegreerd is met software en hardware, kan het systeem de toestand van het voertuig in realtime aanvoelen en voorspellen, net als een professionele coureur.

Wat betekent dit voor de gemiddelde consument? Slimme elektrische voertuigen op basis van de autonome drifttechnologie kunnen een hoger veiligheidsniveau bieden door intelligente veiligheidsassistentie, zoals actieve ontwijking en actief remmen. Bovendien helpt de technologie het voertuig stabiliseren bij file, biedt het driftassistentie op stationaire locaties en kan het driften om obstakels te vermijden in extreme verkeersomstandigheden.

Wereldleiderschap voor Geely in slimme veiligheid

Met de afronding van de autonome drifttechnologie test heeft Geely nu wereldleiderschap bereikt in slimme veiligheid en AI digitale chassis techniek. Het bedrijf gaat de technologie versnellen in high-end producten van Lynk & Co en Geely Galaxy om een veilige mobiliteitservaring te bieden die de verwachtingen van mainstream gebruikers overtreft.

Ondanks dat Geely een van China's grootste particuliere autofabrikanten is, heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een relatief laag profiel gehouden. Deze presentatie van de autonome drifttechnologie is de eerste openbare vertoning van technologische spierkracht in jaren. Het komt op een moment dat de nieuw energie voertuig (NEV) industrie snel ontwikkelt en lokale autofabrikanten met vele technologische innovaties op de proppen komen.

Meer artikelen