Geely lanceert Go Kart Editie van Panda Mini EV

WWesley 9 april 2024 17:16

Geely heeft officiële beelden vrijgegeven van de Go Kart Editie van hun Panda Mini EV. Met een ontwerp dat geïnspireerd is op go-karts, zet het merk in op het aantrekken van de jongere consument.

Verkoopcijfers en prijzen van de Panda-serie

Sinds de lancering van de Geely Panda-serie heeft het merk meer dan 130.000 eenheden verkocht. Dit aantal omvat de Little Yellow Duck Limited Edition, Panda Knight en Dragon Edition. Hoewel de prijs voor de Go Kart Editie nog niet is bekendgemaakt, variëren de prijzen van de huidige Panda-serie tussen de 29.900 en 56.900 yuan (ongeveer 4.100 - 8.200 USD).

Ontwerp en kleurkeuzes van de Go Kart Editie

De nieuwe Go Kart Editie van de Panda Mini EV van Geely komt met een vierzits opstelling en een opvallend design. De basiskleur van de auto is zwart, aangevuld met paarse contraststrips, wat zorgt voor een opvallende en sportieve look. Daarnaast zijn de velgen uitgevoerd in een contrasterende combinatie van paars en wit. Er zijn ook twee andere beschikbare buitenkleuren, namelijk wit en grijs.

Motor- en batterijspecificaties

Onder de motorkap van de Go Kart Editie bevindt zich een achterin gemonteerde permanente magneet synchrone motor. Deze motor levert een vermogen van 30 kW en een koppel van 110 Nm. Daarnaast ondersteunt het voertuig twee rijmodi: normaal en sport. Hoewel de specificaties van de batterij nog niet zijn onthuld, wordt er wel vermeld dat het voertuig ondersteuning biedt voor DC-snelladen, waarmee het in 30 minuten mogelijk is om de batterij van 30% naar 80% op te laden.

Het interieur van de Go Kart Editie blijft veelal ongewijzigd ten opzichte van de originele Panda Mini. Het beschikt over een 8-inch centraal bedieningsscherm en een 9,2-inch LCD-instrumentenpaneel, alsook een D-vormig stuurwiel. Het centrale bedieningsscherm ondersteunt draadloze verbinding, spraakbediening, navigatie en multimedia-entertainment. Daarnaast is er ondersteuning voor afstandsbediening via een smartphone-applicatie, waarmee gebruikers op afstand functies zoals deurvergrendeling en klimaatregeling kunnen bedienen.

Meer artikelen