Geely Galaxy E5 aangekondigd op Chinese MIIT

WWesley 15 april 2024 18:02

Geely Galaxy heeft onlangs haar eerste puur elektrische SUV, de 'E5', aangekondigd, die naar verwachting in mei op de markt zal komen. Het voertuig is onlangs erkend door de Chinese MIIT en zal naar verwachting tussen de €20.700 en €27.600 kosten.

Introductie en erkenning van de Geely Galaxy E5

Geely Galaxy heeft haar eerste volledig elektrische SUV, de 'E5', aangekondigd. Deze nieuwe toevoeging volgt op eerdere modellen zoals de L7, L6 en E8. De E5 is onlangs erkend door de Chinese MIIT en zal naar verwachting in mei op de markt komen, met een prijskaartje dat varieert tussen de 150.000 en 200.000 yuan. Dat komt neer op ongeveer €20.700 tot €27.600.

Design en specificaties van de E5

In termen van design haalt de Geely Galaxy E5 inspiratie uit het universum, met een focus op 'sporen van licht en natuurlijke ritmes', volgens het merk. Er wordt momenteel gewerkt aan zowel links als rechtsgestuurde versies van het model, met plannen om deze te exporteren naar de internationale markt. Als compacte SUV heeft de E5 de volgende afmetingen: 4615 x 1901 x 1670 mm, met een wielbasis van 2750 mm.

De E5 wordt aangedreven door een elektrische motor, het model TZ184XY101, geproduceerd door InfiMotion, die maximaal 160 kW vermogen kan leveren. De motor wordt gevoed door een batterijpakket van lithiumijzerfosfaat, geleverd door SVOLT Energy Technology Co., Ltd. Verdere specificaties met betrekking tot de batterij en het bereik van het voertuig zijn op dit moment nog onbekend.

De E5 biedt ook een reeks opties, waaronder verschillende voorbumpers, achterradar, zwarte buitenspiegels, koplampen, een zwart merklogo, verschillende stijlen van voorruiten, zwarte decoratieve strips op raamkozijnen, zwarte bagagerekken, velgen, een voorradar en diverse zonnedakontwerpen, volgens de vrijgegeven verklaring.

Toekomstplannen en recente verkoopcijfers van Geely Galaxy

Geely Galaxy heeft ambitieuze plannen voor dit jaar. Volgens CEO Gan Jiayue is het bedrijf van plan om drie nieuwe modellen op de markt te brengen, waaronder één plug-in hybride model en twee puur elektrische modellen. In maart heeft het merk 10.185 voertuigen verkocht, een stijging van 11,7% ten opzichte van de vorige maand. Dit brengt de totale verkoop van het bedrijf in het eerste kwartaal op 38.528 voertuigen.

Meer artikelen