GAC Aion breidt uit naar Indonesië met plannen voor lokale fabriek

SSjoerd 3 april 2024 15:01

Chinese elektrische voertuigfabrikant GAC Aion heeft aangekondigd de Indonesische markt te betreden en plannen te hebben voor het bouwen van een fabriek in het land. De stap maakt deel uit van een strategie om meer EV-opties naar de Zuidoost-Aziatische markt te brengen.

GAC Aion betreedt Indonesische markt

GAC Aion, een dochteronderneming van de GAC Group gespecialiseerd in elektrisch vervoer, heeft aangekondigd de Indonesische markt te betreden. Het bedrijf heeft ambitieuze plannen om een fabriek voor elektrische voertuigen in het land te bouwen. De aankondiging is gedaan via een persbericht en maakt deel uit van een strategische samenwerking met de Indonesische groep Indomobil.

Versterking 'Thailand + Indonesië' strategie

Het partnerschap met Indomobil Groep is een versterking van de eerder aangekondigde 'Thailand + Indonesië' dual-fabriek strategie. GAC Aion streeft ernaar om een groter aanbod van elektrische voertuigen op de Zuidoost-Aziatische markt te brengen. Dit past binnen de grotere doelstelling van het bedrijf om wereldwijd productie- en marketingbases op te zetten.

De samenwerking tussen GAC Aion en Indomobil zal niet beperkt blijven tot de productie van voertuigen. De partners zullen ook samenwerken op het gebied van voertuigverkoop en -service, alsmede energie- en mobiliteitsmarkten. Dit zal helpen om een uitgebreid ecosysteem voor elektrische mobiliteit in Indonesië te creëren.

Voordelen van de Indonesische markt

Indonesië, het meest bevolkte land en de grootste automarkt in Zuidoost-Azië, biedt een ideale locatie voor GAC Aion's expansieplannen. Het land is rijk aan nikkelbronnen, een belangrijk ingrediënt voor de productie van EV-batterijen, en heeft gunstige beleidsmaatregelen voor de ontwikkeling van de auto-industrie.

Wereldwijde expansieplannen van GAC Aion

GAC Aion heeft niet alleen de blik gericht op Zuidoost-Azië. Het bedrijf heeft plannen om ook de Asia-Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Amerika te betreden. Dit maakt deel uit van haar strategie om wereldwijde productie- en marketingbases te vestigen en zo een wereldwijd netwerk van elektrische voertuigen op te bouwen.

Naast de plannen voor Indonesië is GAC Aion ook begonnen met de bouw van een fabriek in Thailand. Deze fabriek, gelegen in de provincie Rayong in de Eastern Economic Corridor (EEC) van Thailand, heeft een ontworpen capaciteit van 50.000 auto's per jaar. Het geplande investeringsbedrag bedraagt 2,3 miljard baht (ongeveer 63 miljoen dollar).

Meer artikelen