Ehang krijgt groen licht voor massaproductie van EH216-S eVTOL in China

SSjoerd 7 april 2024 16:16

Ehang, ontwikkelaar van elektrische verticale start- en landingsvoertuigen (eVTOL), heeft aangekondigd dat het een productiecertificaat heeft ontvangen voor de EH216-S, waarmee de weg vrij is voor massaproductie van dit model in China.

Productiecertificaat ontvangen voor EH216-S

Ehang, een Chinese ontwikkelaar van elektrische verticale start- en landingsvoertuigen (eVTOL), heeft aangekondigd het productiecertificaat te hebben ontvangen voor de EH216-S van de Civil Aviation Administration of China (CAAC). Dit is een belangrijke mijlpaal, aangezien het de eerste productielicentie in de wereldwijde eVTOL-industrie is. Ehang heeft daarmee een massaproductie kwaliteitsmanagementsysteem geïmplementeerd dat voldoet aan de vereisten van de Chinese burgerluchtvaartluchtwaardigheidsregelgeving. Het bedrijf is nu geautoriseerd om de massaproductie van de EH216-S voort te zetten.

Belangrijke stap in commerciële operaties

Volgens Hu Huazhi, oprichter, voorzitter en CEO van Ehang, betekent het verkrijgen van het productiecertificaat een grote stap richting grootschalige productie en is het een cruciaal punt om de commerciële activiteiten van het bedrijf te bevorderen. Ehang is van plan om de productie en levering geleidelijk op te voeren om veilige en betrouwbare onbemande luchtvaartuigen (UAM) op de wereldmarkt te brengen. Dit zal de EH216-S naar verwachting een voorsprong geven op de concurrentie.

EH216-S gekwalificeerd voor commerciële operaties

Op 13 oktober 2023 kondigde Ehang aan dat de EH216-S officieel het Type Certificaat had ontvangen van de CAAC, waardoor het gekwalificeerd is voor commerciële operaties van bemande onbemande luchtvaartuigen (UAM). Dit toont aan dat de EH216-S voldoet aan de strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen van de luchtvaartautoriteiten. Dit is een bewijs van de betrouwbaarheid en veiligheid van het voertuig en de voortdurende inzet van Ehang om aan de hoogste industriestandaarden te voldoen.

Ehang heeft aangekondigd dat de officiële richtprijs van de EH216-S in China RMB 2,39 miljoen ($330.000) is, wat effectief werd op 1 april 2024. Dit prijskaartje weerspiegelt de geavanceerde technologie en hoge kwaliteit van het voertuig. Met de EH216-S die nu in massaproductie gaat, kunnen we verwachten dat deze luchtvaartuigen een steeds groter deel van de Chinese markt zullen veroveren en mogelijk ook internationaal zullen uitbreiden.

De EH216-S wordt aangedreven door een stroomaccu die de benodigde energie voor de vlucht levert. Het voertuig heeft een maximaal startgewicht van 650 kilogram en een maximale vliegsnelheid van 130 kilometer per uur. Met deze specificaties is de EH216-S een indrukwekkend stuk techniek dat aantoont dat elektrische luchtvaartuigen op gelijke voet kunnen concurreren met traditionele voertuigen op het gebied van prestaties en efficiëntie.

Meer artikelen