Een SU7 elke 76 seconden: Xiaomi innoveert met nieuwe productieprocessen

SSjoerd 3 mei 2024 19:16

Xiaomi, bekend om zijn innovaties in de elektrische auto industrie, kan dankzij nieuwe technieken een SU7 produceren in slechts 76 seconden. Dit is mogelijk door het gebruik van stempelen en gieten in het productieproces.

Xiaomi's unieke productieproces

In een poging om efficiëntie en kwaliteit te stimuleren, heeft Xiaomi een innovatief productieproces ontwikkeld. Het bedrijf combineert twee zelfontwikkelde technologieën: legering gietmaterialen en een groot gietapparatuur cluster systeem. Hiermee kan Xiaomi een hoge productiesnelheid behouden, terwijl de kwaliteit van de auto's ongeëvenaard blijft.

Grootformaat giettechnologie speelt een belangrijke rol in Xiaomi's productieproces. In plaats van meerdere individuele componenten te assembleren tot een groter onderdeel, stelt deze technologie het bedrijf in staat om met één enkele gietbewerking een onderdeel te maken. Dit heeft tal van voordelen: het maakt de auto niet alleen veiliger en lichter, maar vergroot ook het bereik van het voertuig.

Efficiëntie door giettechnologie

Met het nieuwe productieproces kan Xiaomi een gietstuk deel produceren in slechts 100 seconden. Dit betekent dat er 840 laspunten minder nodig zijn, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert. De productietijd is met 45% verminderd, waardoor het bedrijf efficiënter kan opereren en meer voertuigen kan produceren.

Xiaomi heeft niet alleen een nieuw productieproces geïntroduceerd, maar ook een heel gietmachine groepssysteem met 60 apparaten en 433 processen. Dit resulteerde in 11 patent ontwerp innovaties en talrijke verbeteringen aan de bestaande giettechnologie in de industrie. Dit toont aan hoe Xiaomi de standaard zet op het gebied van innovatie in de productie van elektrische voertuigen.

Hoge automatisering leidt tot hoge productie

Dankzij een hoge mate van automatisering in de fabriek kan Xiaomi tot wel 40 auto's per uur produceren. Dit wordt mogelijk gemaakt door meer dan 700 robots en 181 autonome mobiele robot (AMR) eenheden die gestempelde onderdelen afleveren. Hierdoor kan Xiaomi elektrische voertuigen produceren met een snelheid van één auto per 76 seconden.

Meer artikelen