Details onthuld van de nieuwe Neta S EV-wagon in China

SSjoerd 15 april 2024 18:47

Dankzij het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT) hebben we nu de ongecamoufleerde foto's en cruciale specificaties van de Neta S EV-wagon. Het voertuig zal in zowel volledig elektrische als range-extended versies komen en rijdt op het nieuwe Shanhai Platform 2.0 van Neta.

Nabije productie en lancering van Neta S

Dankzij de openbaar gemaakte aankondigingslijsten van het Ministerie van Industrie en Informatietechnologie (MIIT), weten we nu zeker dat de Neta S EV-wagon zeer dicht bij productie en lancering is. Een debuut op de Beijing Auto Show volgende week lijkt dan ook zeer waarschijnlijk. Verwacht wordt dat de verkoop rond het midden van dit jaar van start zal gaan.

Afmetingen en ontwerp van de Neta S

Er zijn vier aparte aanvragen ingediend voor de Neta S bij het MIIT, maar alle versies hebben exact dezelfde afmetingen. Dit geeft de auto een sportieve houding, met een lengte van 4980 mm, een wielbasis van 2980 mm, een breedte van 1980 mm en een hoogte van 1480 mm.

Vermogen en gewicht van de EREV-versies

De EREV-versies van de Neta S Hunting wagon hebben een gewicht van 1960 en 1970 kg. Opvallend is dat de 1.5 liter motor van de Neta S Wagon minder krachtig is dan in de range-extended versies van de Neta S sedan, waarbij het vermogen daalt van 85 kW naar 70 kW. Aan de andere kant is de elektrische motor krachtiger dan in de Neta S sedan, met 200 kW vermogen dat naar de achteras gaat.

Vermogen en gewicht van de pure EV-versies

De volledig elektrische versies van de Neta S Wagon wegen respectievelijk 1960 en 2160 kg, waarbij het zwaardere model de dual motor-versie is. Beide modellen maken gebruik van dezelfde 200 kW elektromotor als in de EREV-versie. Het dual motor model voegt echter een 170 kW motor toe aan de vooras. Dit is een afwijking van de eerder gerapporteerde 250 kW siliciumcarbide all-in-one motor die in de auto zou worden gebruikt.

De batterijcapaciteiten voor de Neta S EV-wagon zijn nog niet vrijgegeven. Wat we wel weten, is dat de modellen met lagere specificaties van zowel de EREV als de EV-versies zijn uitgerust met lithium-ijzerfosfaatbatterijen. De modellen met hogere specificaties daarentegen, maken gebruik van NCM-chemiebatterijen.

De Neta S EV-wagon zal worden uitgerust met vijfspaaks wielen, met de keuze uit 19 of 20 inch. Ook qua remklauwen is er variatie mogelijk, met opties in grijs, groen of rood. Dit biedt kopers de mogelijkheid om de auto aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren.

Lidar-eenheid op hogere specificatieversies

De hogere specificatieversies van de Neta S EV-wagon zullen worden uitgerust met een op het dak gemonteerde Lidar-eenheid. Dit is een belangrijk kenmerk dat de auto's geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (ADAS) en mogelijk zelfs semi-autonome rijmogelijkheden biedt.

Meer artikelen