De Dongfeng eπ 008 maakt zijn opwachting op de Beijing Auto Show

SSjoerd 2 april 2024 16:16

Dongfeng's nieuwe elektrische SUV, de eπ 008, zal later deze maand debuteren op de Beijing Auto Show. Dit 6-zits model is het tweede voertuig van het nieuwe NEV merk van Dongfeng, welke vorig jaar werd gelanceerd.

Dongfeng eπ 008 debuteert op Beijing Show

De eπ 008 zal later deze maand zijn opwachting maken op de Beijing Auto Show. Dit nieuwe model van Dongfeng is een 6-zits SUV die de tweede auto zal zijn onder het nieuwe NEV merk van het bedrijf. De teaserbeelden die naar buiten zijn gebracht laten alvast een glimp zien van wat we kunnen verwachten.

Op het eerste oog lijkt de eπ 008 weinig overeenkomsten te hebben met zijn voorganger, de eπ 007. Het lijkt er echter op dat de ontwerpers hebben gekozen voor een algemene minimalistische stijl. Opvallende kenmerken van het nieuwe model zijn een koplampcluster dat de hele breedte van de voorkant van de auto beslaat en een soortgelijke lichtbalk aan de achterkant.

Elektrische en uitgebreid bereik versies beschikbaar

De eπ 008 zal beschikbaar zijn in twee versies: een volledig elektrische versie en een versie met een uitgebreid bereik. De volledig elektrische versie wordt aangedreven door een 200 kW elektrische motor en komt met een 82.28 kWh lithium ijzerfosfaat batterijpakket voor een bereik van 636 km. De versie met uitgebreid bereik heeft een viercilinder 1.5T motor met een maximaal vermogen van 108 kW die fungeert als generator.

Hoewel de eπ 008 op veel vlakken lijkt te verschillen van zijn voorganger, de eπ 007, is er één overeenkomst: het dashboard. Net als bij de 007, zal het dashboard van de 008 een 8.8-inch LCD instrumentencluster, een 15.6-inch zwevend midden display, een dubbel-spaaks multifunctioneel stuurwiel, leren stoelen en een draadloze oplaadpad met ventilatie bevatten.

Speculaties over prijs voor de eπ 008

Hoewel er nog geen officiële prijs is vrijgegeven voor de eπ 008, wordt er al gespeculeerd over de mogelijke kosten. De Online Car Market suggereert dat de prijzen zouden kunnen beginnen rond de 170.000 yuan (omgerekend ongeveer 23.500 USD). Dit zou de eπ 008 gunstiger geprijsd maken dan concurrent BYD Tang.

Meer artikelen