Chinese Radar R6: een elektrische pickup die strijdt met Tesla's Cybertruck?

SSjoerd 25 maart 2024 23:31

Geely's elektrische merk Radar Auto heeft blind reserveringen geopend voor zijn nieuwe R6 pickup. Het voertuig wordt beschouwd als de snelste productie pickup uit China, maar kan het concurreren met de Tesla Cybertruck? Laten we eens kijken.

Radar Auto, China's eerste elektrische outdoor merk

Radar Auto wordt gepromoot als het eerste volledig elektrische outdoor lifestyle voertuigmerk van China. Het merk lanceerde zijn eerste voertuig, de volledig elektrische Radar R6 pickup, in november 2022, met prijzen vanaf $25.000 (RMB 178.800). Dit nieuwe merk en voertuig zijn een frisse wind in de Chinese automarkt.

De Radar R6 wordt aangeboden met drie batterijopties (63, 86 of 100 kWh) en een bereik tot 632 km. Vorige maand bevestigde Ling Shiquan, de CEO van Radar, dat het bedrijf een krachtiger 4WD-model zal lanceren. Dit model belooft nog meer vermogen en mogelijkheden voor avontuurlijke bestuurders.

Afgelopen vrijdag opende Radar Auto de blind reserveringen voor de nieuwe 4WD R6. Ondanks dat de autofabrikant de prijzen nog niet bekend heeft gemaakt, gaf deze wel enkele essentiële details vrij. Dit creëert een anticiperende buzz rondom het nieuwe model.

De 4WD R6, een snelheidsbeest

De 4WD-versie biedt tot 3000 kg trekkracht, 81 cm doorwaaddiepte en een acceleratie van 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h. Dit maakt de Radar R6 de snelste elektrische pickup in China, na de Cybertruck. Dit nieuwe voertuig kan dus een serieuze concurrent zijn voor Tesla.

Radar R6 domineert de Chinese elektrische truck markt

De Radar R6 claimde afgelopen jaar meer dan 60% van het marktaandeel van elektrische trucks in China. Terwijl het merk zich verder uitbreidt, begon Geely eind vorig jaar met de export van modellen naar het buitenland. Het succes van de R6 in China belooft veel goeds voor de marktpenetratie in andere landen.

Meer artikelen