Chinese eVTOL-producent Ehang opent vluchtdemonstratiefaciliteit in Japan

WWesley 22 maart 2024 14:16

De Chinese eVTOL-producent Ehang opent een vliegdemonstratiebasis in Japan om lokale operaties uit te breiden. Deze faciliteit zal dienen als demonstratievlieglocatie, grondinfrastructuur en onderhoudsbasis voor Ehang's eVTOL's, waaronder de EH216-S.

Ehang breidt uit in Japan

Ehang, een Chinese ontwikkelaar van elektrische verticale opstijg- en landingsvoertuigen (eVTOL's), heeft een vluchtdemonstratiebasis gebouwd in Japan. Het bedrijf wil hiermee haar aanwezigheid in de regio verder uitbreiden. De basis zal dienen als demonstratievlieglocatie, grondinfrastructuur en onderhoudsbasis voor Ehang's eVTOL's, waaronder de EH216-S.

De EH216-S voerde een demonstratievlucht uit op de nieuwe basis, waarbij het potentieel voor luchttoerisme werd gedemonstreerd. Deze vlucht was de eerste van de EH216-S in de Kanto-regio van Japan. Ehang ziet potentieel voor het gebruik van de EH216-S in scenario's zoals luchttoerisme, transport, luchtlogistiek en noodrespons.

EH216-S ontvangt commerciële vlucht certificering

In oktober 2023 kondigde Ehang aan dat de EH216-S het typecertificaat van de Civil Aviation Administration of China (CAAC) had ontvangen. Hierdoor is het voertuig gekwalificeerd voor commerciële bemande operaties. Daarnaast werd op 2 februari bekendgemaakt dat de officiële gids prijs van de EH216-S in China RMB 2.39 miljoen ($330,000) zal zijn, wat vanaf 1 april 2024 effectief zal zijn.

Meer artikelen