Chinese EV's verstoren de Britse markt: lagere consumentenprijzen verwacht

WWesley 4 april 2024 11:01

Naar verwachting zullen Chinese elektrische voertuigen (EV's) die de Britse markt betreden, de prijzen voor consumenten verlagen in 2024. Dit is volgens een vooraanstaand deskundige die voorspelt dat deze nieuwe spelers de markt zullen verstoren met enkele van de goedkoopste voertuigen.

Mogelijke prijsdaling door Chinese EV's

Het is waarschijnlijk dat Chinese elektrische auto's die de markt betreden in 2024, de prijzen voor consumenten zullen verlagen. De opkomst van deze nieuwe spelers, met enkele van de goedkoopste voertuigen, zal waarschijnlijk een prijsdaling veroorzaken die gunstig zal zijn voor de consument.

Chinese EV's aanzienlijk goedkoper dan Europese

De gemiddelde verkoopprijs van nieuwe EV's in China staat nu op iets meer dan £27.000, wat minder dan de helft is van de gemiddelde prijs van £58.256 in Europa. Dit prijsverschil is aanzienlijk en kan de aantrekkelijkheid van Chinese EV's op de Europese markt vergroten.

Betaalbaarheid grootste barrière voor switch naar EV's

Ian Plummer, commercieel directeur bij AutoTrader, benadrukte dat betaalbaarheid nog steeds de 'nummer één barrière' is die mensen ervan weerhoudt om over te schakelen op elektrische voertuigen. De komst van goedkopere Chinese EV's kan deze barrière mogelijk verlagen.

De dreiging van Chinese modellen die de markt betreden, komt slechts enkele dagen nadat Tesla onthulde dat ze de verkoopverwachtingen niet hadden kunnen waarmaken. Dit kan een kans zijn voor Chinese fabrikanten om een nog groter marktaandeel te veroveren.

Meer artikelen