Chinese EV-producent Zeekr herstart IPO-plannen

SSjoerd 3 april 2024 15:46

Zeekr Intelligent Technology Holding Limited, de premium EV-branche van de Chinese autofabrikant Geely, heeft plannen voor een beursgang hervat en streeft ernaar om tot $500 miljoen op te halen via een aandelenaanbod op de New York Stock Exchange.

Herstart van Zeekr's IPO plannen

Zeekr Intelligent Technology Holding Limited heeft de plannen voor een beursgang opnieuw opgestart, volgens bronnen. Dit premium merk van elektrische voertuigen van de Chinese autofabrikant Geely kijkt ernaar uit om tot $500 miljoen op te halen via een aandelenverkoop op de New York Stock Exchange.

Zeekr als premium merk onder Geely

Zeekr is gevestigd als een high-end merk voor elektrische auto's onder de paraplu van de Geely Group. Het heeft sterke banden met Geely Automobile Holdings Limited, wat wijst op een sterke samenwerkingsrelatie tussen de twee entiteiten binnen de Chinese elektrische voertuigenmarkt.

Divers portfolio van Zeekr EV-modellen

Zeekr heeft een divers portfolio van elektrische auto's, waaronder de 001, 007, 009 en X modellen. Toekomstige plannen van het bedrijf omvatten het toevoegen van MPV en crossover-modellen om hun productaanbod te verbreden en aan te passen aan de veranderende marktbehoeften en trends.

Volgens Bamboo Works, een analist van Seeking Alpha, richt Zeekr zich op het premium segment van de NEV-markt. Hierbij gaat het om voertuigen die 300.000 yuan ($41.200) kosten, wat de waardepropositie van het merk en zijn streven naar hoogwaardige producten onderstreept.

Zeekr ziet Nio, BMW, en Mercedes als zijn grootste concurrenten in de elektrische voertuigenmarkt. Dit benadrukt de ambitie van het merk om een dominante speler te worden in de wereld van premium elektrische voertuigen.

Meer artikelen