Chinese EV-oorlog dwingt BYD om startprijs van vlaggenschipmodel te verlagen

SSjoerd 25 maart 2024 14:31

De Chinese EV-fabrikant BYD heeft de prijs van zijn vlaggenschip Seal EV sedan, een directe concurrent voor Tesla Model 3, verlaagd, te midden van de intense concurrentie in de Chinese elektrische voertuigenmarkt.

Afnemende strijd in de Chinese EV-markt

Volgens tech-analist Dan Ives van Wedbush Securities, die onlangs een reis naar Azië maakte, begint de hevige concurrentiestrijd over de Chinese EV-markt af te nemen naarmate de prijzen dalen. Dit zou goed nieuws kunnen zijn voor Tesla en de algemene EV-industrie, aangezien het erop lijkt dat veel van deze prijsverlagingen beginnen af te nemen in de richting van de lente/zomer.

BYD verlaagt prijs voor vlaggenschip Seal EV sedan

BYD, de Chinese EV-fabrikant en aartsrivaal van Elon Musk's Tesla, heeft de instapprijs voor haar vlaggenschipmodel, de Seal EV sedan, verlaagd. Dit voertuig wordt beschouwd als een sterke kanshebber voor de '2024 World Car of the Year'. Volgens een rapport van de automobielwebsite CnEVPost heeft de door Warren Buffett gesteunde autofabrikant de vraagprijs verlaagd met 10.000 yuan tot 179.800 yuan ($25.000), een vermindering van 5%. Dit werd zelfs verdubbeld tot 20.000 yuan voor twee van de hogere uitrustingsniveaus van de Seal.

De Seal, die zich richt op de welgestelde klanten, wordt gezien als een van China's beste kansen om de westerse markten te veroveren. Naast de Kia EV9 en de Volvo EX30, is het een van de slechts drie kanshebbers die met de hoogste prijs naar huis kunnen gaan wanneer de jury van de 'World Car of the Year' hun prijzen bekendmaakt tijdens de New York Auto Show op woensdag.

Prijsverlaging BYD komt op gevoelig moment voor Tesla

De prijsverlaging van BYD komt op een gevoelig moment voor Tesla. Door de steeds veranderende Chinese EV-industrie en de prijsverlaging van BYD, wordt de concurrentie in 's werelds grootste automarkt alleen maar groter. Voor Elon Musk kan dit een nog grotere bedreiging vormen. Met de Model 3, die verantwoordelijk is voor net iets meer dan een kwart van Tesla's wereldwijde verkoop, positioneert de volledig elektrische versie van de BYD sedan zich als een directe rivaal.

Meer artikelen