Chinese EV-merk lanceert partnerschap om Britse chauffeurs te helpen bij het verzekeren van nieuwe importen

SSjoerd 5 april 2024 23:16

Chery, een toonaangevend Chinees auto-merk, is een samenwerking aangegaan met Thatcham Research, de enige non-profitorganisatie in het Verenigd Koninkrijk die zich richt op autogerelateerde risico-intelligentie. Het doel van dit partnerschap is om de verzekerbaarheid van elke auto die van de productielijn van het bedrijf komt, te verifiëren.

Tweejarige samenwerking tussen Chery en Thatcham

Het Chinese autobedrijf Chery heeft een tweejarige deal gesloten met Thatcham Research. Deze samenwerking omvat advies over alle nieuwe modellen die wereldwijd worden gelanceerd, volgens het persbericht van de non-profitorganisatie. Het doel is om de auto's die van de productielijn van Chery komen net zo verzekerbaar te maken als ze innovatief zijn, om zo de kloof tussen geavanceerd ontwerp en praktische onderhouds- en reparatiepraktijken te overbruggen.

Chery verbetert totale eigendomskosten voor chauffeurs

Met deze samenwerking signaleert Chery haar intentie om de behoeften en uitdagingen van de toekomst te anticiperen en deze vandaag aan te pakken, wat resulteert in een betere totale kostenervaring voor haar chauffeurs. Dit kan bijdragen aan een verlaging van de verzekeringskosten voor Chinese elektrische auto's in het Verenigd Koninkrijk, waar de verzekeringspremies gemiddeld met 50% zijn gestegen. Dit is ongeveer twee keer zo veel als bij benzinevoertuigen, zo meldt The Institute for Energy Research.

Ontwikkeling van effectieve regionale reparatiemethoden

Als onderdeel van de samenwerking zal Thatcham Research Chery's teams upskillen in het produceren van effectieve regionale reparatiemethoden. Dit is een belangrijke stap om de langere reparatietijden aan te pakken die Chinese elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk hebben ervaren als gevolg van langere verzendtijden voor vervangende onderdelen, slechte coördinatie tussen verzekeringsbedrijven en een lagere technische kennis van de ontwerpen van de elektrische voertuigen.

Het is niet alleen Chery die samenwerkt met Thatcham Research. In maart maakte het Chinese autobedrijf GWM ORA bekend dat ze ook samenwerken met Thatcham Research om inzicht te krijgen in onderdelen, aftersales en retaileroperaties om zo verzekeringsquotes te verlagen. Deze trend naar samenwerking tussen Chinese EV-bedrijven en Thatcham Research kan bijdragen aan een betere acceptatie en toegankelijkheid van Chinese elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Meer artikelen