Chinese EV-makers vrezen een prijsoorlog

WWesley 26 maart 2024 15:01

Grote Chinese elektrische voertuigfabrikanten overwegen naar verluidt om Beijing te vragen een 'prijs oorlog' te voorkomen tussen Chinese automakers op buitenlandse EV-markten, waaronder Thailand, met als doel een goed imago in de industrie te behouden.

Hulp van Beijing bij mogelijke prijs oorlog

Het gerucht gaat dat enkele grote Chinese elektrische voertuigfabrikanten Beijing om hulp willen vragen om een 'prijs oorlog' tussen Chinese autofabrikanten op buitenlandse EV-markten, waaronder Thailand, te voorkomen. Hun doel is om een goed imago in de industrie te behouden. Twee of drie bedrijven zijn van plan om met de Chinese autoriteiten te praten, in de hoop op hulp, omdat ze zien dat de huidige moeilijke omstandigheden hun verkoopdoelstellingen wellicht onhaalbaar maken, aldus Narong Sritalayon, managing director van de Chinese autofabrikant Great Wall Motor (GWM).

GWM houdt vast aan zijn prijsstrategie

Narong gaf aan dat GWM zijn prijzen niet zal verlagen om te concurreren met rivalen. Eenmaal vastgestelde prijzen voor alle modellen zullen niet veranderen, ongeacht wat concurrenten doen, zei hij. Het bedrijf geeft er de voorkeur aan om zijn diensten te ontwikkelen om het best aan de behoeften van de klant te voldoen.

Changan bouwt een EV-fabriek in Rayong en verwacht in 2025 te beginnen met het produceren van binnenlandse modellen. De fabriek is al 25% klaar, zei Shen Xinghua, managing director en president van Changan Auto Sales (Thailand), een dochteronderneming van Changan Automobile.

Verkoopdoelen van GWM en Changan

GWM heeft als doel om 25.000 voertuigen lokaal te verkopen in 2024, zei Narong, en verwacht dat de totale EV-verkoop in Thailand dit jaar 130.000 eenheden zal bereiken, een stijging ten opzichte van iets meer dan 100.000 vorig jaar. Changan heeft een verkoopdoel van 20.000 eenheden dit jaar, een stijging van 3.000 in 2023.

Meer artikelen