Chinese EV-maker Omoda plant montagefabriek in VK voor verkoop van 10.000 voertuigen

WWesley 26 maart 2024 19:01

Omoda, een Chinese producent van elektrische voertuigen, overweegt een montagefabriek in het Verenigd Koninkrijk op te zetten, met als doel om in het eerste jaar tot 10.000 auto's te verkopen. Omoda is één van de dochterondernemingen van Chery, een van China's grootste autofabrikanten.

Omoda plant montagefabriek in VK

Omoda, een Chinese producent van elektrische voertuigen, heeft plannen om een montagefabriek in het Verenigd Koninkrijk op te zetten. Het bedrijf heeft al verschillende potentiële locaties voor de fabriek in het VK geïdentificeerd. Omoda wordt samen met het zustermerk Jaecoo in het VK gelanceerd, beide zijn dochterondernemingen van Chery, het derde grootste automerk van China en de grootste exporteur van personenauto's.

"Betaalbaar premium" assortiment van Omoda

Omoda wil concurreren met grotere, gevestigde luxe merken in het VK door een "betaalbaar premium" assortiment aan te bieden met prijzen die beginnen bij £26.000. De auto's worden in meer dan 60 dealerschappen verkocht, met plannen om dit aantal in de komende maanden uit te breiden naar 100. Omoda wil tot 10.000 auto's per jaar in het VK verkopen, met een doel van 50.000 jaarlijkse verkopen tegen 2028.

Omoda heeft zich ook gevestigd als een van de grootste EV-producenten in Rusland, dit na het vertrek van een aantal Europese fabrikanten uit de markt na de invasie van Oekraïne door Rusland. Dit toont aan dat het bedrijf in staat is om zich snel aan te passen aan veranderende marktomstandigheden en kansen te benutten wanneer ze zich voordoen.

Meer artikelen