Chinese EV-fabrikanten nemen marktleiders uit op auto-show in Bangkok

SSjoerd 26 maart 2024 13:16

Chinese fabrikanten van elektrische voertuigen, waaronder BYD, XPeng en Great Wall Motors, dagen gevestigde marktleiders zoals Toyota, Isuzu en Ford uit op de Bangkok International Motor Show. Ze tonen hun nieuwste modellen, waaronder zelfs een vliegende auto.

Verkoopgroei van Chinese EV's in Thailand

Chinese producenten van elektrische voertuigen, zoals BYD, XPeng en Great Wall Motors, zijn hun verkoop in Thailand aan het verhogen en nemen het op tegen gevestigde marktleiders zoals Toyota, Isuzu en Ford. Deze fabrikanten zijn hun exports wereldwijd aan het uitbreiden, en Thailand, een van de grootste markten in Zuidoost-Azië, maakt de ontwikkeling van zijn EV-markt een prioriteit.

BYD, wat staat voor Build Your Dreams, toonde een breed scala aan EV's, waaronder de Dolphin en de Seal. De Dolphin, een pure EV, kan 490 kilometer rijden op één enkele lading en kost 859.999 Thaise baht (ongeveer $23.700). De Seal, aan de hogere kant van het spectrum, belooft 580 kilometers op een lading en kost bijna 1,6 miljoen baht (ongeveer $44.000).

BYD leidt EV-verkoop in Thailand

BYD verkocht vorig jaar 30.650 EV's in Thailand, gevolgd door Neta, een merk van de Chinese elektrische voertuigfabrikant Hozon Auto, die 12.777 auto's verkocht. Ze werden gevolgd door Tesla, het Britse merk MG en de Chinese autofabrikant Great Wall Motors.

Een nieuwkomer op de show was VinFast, een Vietnamees bedrijf dat plannen aankondigde om de verkoop van zijn EV's uit te breiden naar 50 landen tegen het einde van dit jaar. Het bouwt of plant fabrieken in de VS, India en Indonesië.

XPeng introduceert vliegende auto

XPeng, een start-up gevestigd in de Zuid-Chinese stad Guangzhou, toonde zijn XPeng AeroHT Voyager X2, een vliegend conceptvoertuig. Hoewel het vliegtuig in China kan vliegen, was het alleen in Bangkok tentoongesteld, aangezien het bedrijf geen licentie heeft om het in Thailand te vliegen.

Meer artikelen