Chinese EV-fabrikant BYD mikt op 20% verkoopgroei dit jaar

WWesley 27 maart 2024 16:16

De bekende Chinese producent van elektrische voertuigen, BYD, heeft ambitieuze verkoopdoelstellingen voor het komende jaar. Men streeft ernaar om 500.000 voertuigen overzees te verkopen; meer dan een verdubbeling van de verkoop van vorig jaar.

BYD mikt op verdubbeling van de overzeese verkoop

BYD, een van de grootste Chinese producenten van elektrische voertuigen, heeft aangekondigd dat het bedrijf dit jaar 500.000 voertuigen overzees wil verkopen. Dit is meer dan een verdubbeling van de verkoop van vorig jaar. Bovendien verwacht het bedrijf dat dit aantal in 2025 zal verdubbelen tot 1 miljoen voertuigen. Deze ambitieuze verkoopdoelstellingen getuigen van het vertrouwen van BYD in hun marktpositie en productaanbod.

BYD stelt ambitieuze verkoopdoelstelling voor 2024

Voor 2024 heeft BYD een verkoopdoelstelling van 3,6 miljoen voertuigen gesteld. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van de recordverkoop van vorig jaar. Deze doelstelling komt op een moment dat het bedrijf de traagste kwartaalwinstgroei in twee jaar heeft gerapporteerd. Ondanks deze uitdaging blijft BYD optimistisch over haar groeimogelijkheden in de EV-markt.

In mei zal BYD zijn volgende generatie plug-in hybride systemen lanceren. Dit nieuwe systeem belooft indrukwekkende specificaties, met een brandstofverbruik van slechts 2,9 liter per 100 kilometer en een gecombineerde actieradius van maar liefst 2.000 kilometer. Deze aankondiging toont aan dat BYD voortdurend innoveert op het gebied van elektrische en hybride technologieën, wat bijdraagt aan hun concurrentievoordeel in de EV-markt.

Meer artikelen