Chinese EV-batterijfabrikant overweegt miljardeninvestering in nieuwe Britse gigafabriek

WWesley 24 maart 2024 18:16

EVE Energy, een Chinese fabrikant van elektrische voertuigbatterijen, is in gesprek over een investering van meer dan £1 miljard voor de bouw van een nieuwe gigafabriek bij Coventry. Dit project zou tot 6.000 nieuwe banen kunnen creëren.

Grote investering van EVE Energy

EVE Energy, een gerenommeerd bedrijf in de wereld van elektrische voertuigbatterijen, staat op het punt om flink te investeren in de Britse markt. Het Chinese bedrijf is volgens bronnen in gesprek over de bouw van een gigafabriek aan de rand van Coventry. Deze fabriek, met een oppervlakte van ruim 5,7 miljoen vierkante meter, zal een van de belangrijkste onderdelen zijn van het geplande UK Centre for Electrification. Het investeringsproject kan tot wel 6.000 nieuwe banen opleveren in samenwerking met lokale raden en de luchthaven van Coventry, waar de fabriek zal worden gevestigd.

Initiële investering en uitbreidingsplannen

EVE Energy stelt zich niet terughoudend op als het gaat om investeringen. Volgens de Sunday Times, die als eerste over de discussies rapporteerde, overweegt het bedrijf om een initiële investering van £1,2 miljard te doen in het project. Latere fasen van het project zouden de site uitbreiden, waardoor het bijna twee keer zo groot wordt als de elektrische batterijfabriek van Nissan in Sunderland.

Het gigafabriek plan in Coventry heeft de potentie om een grote hoeveelheid privé-investeringen aan te trekken. Het bedrijf hoopt op een totale private investering van ongeveer £2 miljard. Echter, deze investeringen lijken waarschijnlijk afhankelijk te zijn van honderden miljoenen aan Britse subsidies. Mocht dit doorgaan, dan zou dit een grote impuls betekenen voor de batterijenmarkt in het Verenigd Koninkrijk.

Meer artikelen