Chinese elektrische voertuigen domineren de Australische markt

SSjoerd 8 april 2024 07:02

Chinese elektrische voertuigen zijn hard op weg om de Australische markt te domineren, aangezien 80% van de nieuw verkochte elektrische auto's in Australië in China is gemaakt. De snelle groei en populariteit van deze voertuigen zetten het land op de kaart als een van de belangrijkste bronnen van nieuwe auto's in het land.

Opkomst van Chinese elektrische auto's

De opkomst van de Chinese auto-industrie in Australië is opmerkelijk. Vijf jaar geleden werden er geen elektrische auto's uit China verkocht in Australië. Tegenwoordig zijn twee op de vijf nieuwe auto's die uit China worden geleverd elektrisch. In feite is 80% van de elektrische voertuigen die tot nu toe dit jaar zijn verkocht, in China gemaakt. Dit betekent dat van de 25.468 elektrische auto's die dit jaar zijn verkocht, er 20.244 uit China komen.

Hoewel de verkoop van op benzine werkende, in China gebouwde auto's vorig jaar met ongeveer 26% is gestegen in vergelijking met 2022, is de levering van in China geproduceerde elektrische voertuigen bijna verdrievoudigd, met een stijging van 174%. Deze groei wordt gedreven door de toenemende vraag naar groenere en milieuvriendelijkere vervoersoplossingen.

Tesla Model Y voert de lijst aan

De best verkopende Chinese auto in Australië tot nu toe dit jaar is niet een binnenlandse merk zoals MG, GWM of LDV, maar Tesla - een merk dat zijn hoofdkantoor in de VS heeft, maar zijn auto's voor Australië in Shanghai bouwt. De Tesla Model Y elektrische SUV is de populairste Chinese auto tot nu toe dit jaar, hoewel het voornamelijk is ontworpen en ontwikkeld in de VS. Er zijn al 6835 leveringen van dit model gedaan, een stijging van 116% ten opzichte van dezelfde periode in 2023.

Meer artikelen