Chinese elektrische auto's die je nu kunt kopen: meer EV voor minder geld?

WWesley 3 april 2024 22:16

De Chinese auto-industrie benut de kansen van elektrificatie om wereldwijd een serieuze speler te worden. In dit artikel belichten we de nieuwe Chinese merken die in het VK op de markt komen en hun populaire elektrische modellen.

Van lachertje naar grote speler

Hoewel ze ooit het mikpunt van spot waren, hebben Chinese autofabrikanten zich nu opgewerkt tot serieuze spelers in de auto-industrie. Deze transformatie begon slechts een decennium geleden, toen ze besloten om volledig in te zetten op elektrische auto's (EV's). Dit besluit, samen met hun vermogen om nieuwe technologieën en innovaties snel te omarmen, heeft hen in staat gesteld om snel vooruit te gaan en nu concurreren ze op gelijke voet met gevestigde merken.

Chinese automerken zien Europa als een grote kans voor groei. In het voorjaar van 2024 zijn ongeveer de helft van de populairste elektrische auto's die in het VK worden verkocht, afkomstig uit China. Dit is een duidelijk bewijs van de snel groeiende invloed van Chinese merken in de Europese EV-markt. Met hun concurrerende prijzen en snel groeiende technologie bieden ze een aantrekkelijke optie voor consumenten die op zoek zijn naar milieuvriendelijke vervoersoplossingen.

Nieuwe Chinese merken in het VK

Er zijn verschillende nieuwe Chinese merken die hun opwachting maken op de Britse markt, en in dit artikel belichten we enkele van de meest prominente. BYD, 'Build Your Dreams', is een van de grootste fabrikanten van elektrische auto's ter wereld en concurreert met Tesla om de toppositie in de EV-verkoopstatistieken. MG, dat nu in Chinese handen is, biedt een verscheidenheid aan aandrijflijnen en heeft de afgelopen twee decennia een opmerkelijke comeback gemaakt. GWM Ora, Maxus en Omoda zijn ook merken die in het VK worden verkocht en een verscheidenheid aan elektrische voertuigen aanbieden.

Strategische overheidsondersteuning

De toenemende populariteit van Chinese elektrische auto's in het VK is grotendeels te danken aan een doelbewuste langetermijnstrategie van de Chinese regering. Deze strategie heeft de auto-industrie van het land geholpen om een voorsprong te nemen in de productie van EV's, met een focus op het verkrijgen van de benodigde grondstoffen, het ontwerpen en vervaardigen van batterijen op grote schaal en het aanbieden van deze voertuigen tegen prijzen die de concurrentie doen huiveren.

Meer artikelen