Chinese automerken dagen Japanse dominantie uit met hybride en EV pick-up trucks in Thailand

WWesley 6 april 2024 07:45

Chinese automerken zijn klaar om de Japanse overheersing in de Thaise pick-up truckmarkt te betwisten door de introductie van hybride en elektrische pick-ups, wat wijst op een verandering in de Thaise auto-industrie.

Chinese merken betreden Thaise pick-up markt

Het is een spannende tijd voor de auto-industrie in Thailand. De traditionele Japanse heersers van de pick-up truckmarkt, zoals Toyota Motor en Isuzu Motors, kunnen binnenkort serieuze concurrentie verwachten van Chinese merken. Deze bedrijven hebben aangekondigd hun hybride en elektrische pick-up trucks te zullen lanceren in Thailand, waarmee ze hopen een deel van deze lucratieve markt te kunnen veroveren.

Op dit moment hebben de Japanse autofabrikanten Toyota Motor en Isuzu Motors een bijna monopoliepositie in de Thaise markt voor pick-up trucks. Ze beheersen samen bijna 90% van deze markt. Maar als het aan de Chinese autofabrikanten ligt, zal dit binnenkort veranderen. Ze hebben hun zinnen gezet op deze lucratieve markt en zijn van plan om hun hybride en elektrische pick-up trucks te introduceren in Thailand.

Meer artikelen