Chinese automaker Chery bouwt fabriek van 800 miljoen dollar in Vietnam

SSjoerd 4 april 2024 14:46

Chery, de Chinese autofabrikant, kondigt plannen aan om een fabriek van 800 miljoen dollar in Vietnam op te zetten, waarmee het de eerste Chinese elektrische autofabrikant is die een faciliteit in het land vestigt. De fabriek zal naar verwachting in 2026 voltooid zijn en zal de OMODA en JAECOO elektrische modellen van Chery produceren.

Chery's gezamenlijke onderneming in Vietnam

Chery, een Chinese autofabrikant, heeft een joint venture-overeenkomst getekend met het Vietnamese bedrijf Geleximco om een autofabriek van 800 miljoen dollar te bouwen in de kustprovincie Thai Binh in Vietnam. Dit maakt van Chery de eerste Chinese elektrische autofabrikant met een faciliteit in Vietnam. De fabriek zal naar verwachting in staat zijn om jaarlijks 200.000 voertuigen te produceren.

Productie van OMODA en JAECOO modellen

De nieuw geplande fabriek zal twee specifieke elektrische modellen van Chery produceren: de OMODA en de JAECOO. Deze modellen zullen naar verwachting aantrekkelijk zijn voor de Vietnamese markt, aangezien het land zich inzet om de CO2-uitstoot te verminderen en over te schakelen naar groenere vormen van transport.

Volgens de verklaring van Chery is de eerste bouwfase van de nieuwe fabriek gepland om voltooid te worden in het eerste kwartaal van 2026. Dit geeft aan dat de plannen voor de fabriek al ver gevorderd zijn en dat de bouw waarschijnlijk binnenkort zal beginnen.

Chery's import van elektrische modellen

In afwachting van de voltooiing van de fabriek zal Chery twee van zijn elektrische modellen naar Vietnam importeren. Deze modellen zullen naar verwachting eind dit jaar hun debuut maken op de Vietnamese markt. Dit toont aan dat Chery vastbesloten is om zijn aanwezigheid op de Vietnamese markt uit te breiden, zelfs voordat de nieuwe fabriek operationeel is.

BYD, de grootste EV-maker ter wereld en ook een Chinese onderneming, overweegt eveneens om een productiefaciliteit in Vietnam op te zetten. Dit geeft aan dat Vietnam een steeds aantrekkelijkere locatie wordt voor buitenlandse EV-fabrikanten om fabrieken te vestigen, wat de groei van de EV-industrie in het land zou kunnen stimuleren.

Meer artikelen