Chinese autofabrikant BYD en BBVA starten financieringsprogramma voor EV's in Mexico

WWesley 26 maart 2024 23:01

Chinese elektrische voertuigfabrikant BYD en bank BBVA México hebben een strategische alliantie aangekondigd om financiering te bieden voor elektrische en hybride voertuigen in Mexico. Deze stap is een onderdeel van BYD's ambitieuze Plan 2024 om de aanwezigheid in Mexico te vergroten en de elektrische mobiliteit in het land 'te democratiseren'.

Strategische alliantie voor EV-financiering

BYD, een Chinese fabrikant van elektrische voertuigen, heeft samen met de bank BBVA México een strategische alliantie aangekondigd waarmee ze financiering willen bieden voor elektrische en hybride voertuigen in Mexico. Deze alliantie, die op 20 maart is ondertekend, maakt deel uit van BYD's ambitieuze Plan 2024. Dit plan is erop gericht de aanwezigheid van BYD in Mexico te vergroten en elektrische mobiliteit in het land 'te democratiseren'.

BBVA México heeft aangegeven dat deze alliantie niet alleen bedoeld is om de auto-industrie een impuls te geven, maar ook om bij te dragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot en het bevorderen van een duurzaam bedrijfsmodel. Dit weerspiegelt de groeiende druk op bedrijven om hun milieu-impact te verminderen en over te schakelen op duurzamer vervoer.

BYD's gevarieerde aanbod van EV's

BYD werd opgericht in 2003 in Shenzhen, China, en staat bekend om zijn aanbod van elektrische en plug-in hybride voertuigen, inclusief een breed scala aan modellen van SUV's tot sedans en hatchbacks. Deze diversiteit aan modellen stelt BYD in staat om verschillende consumentenbehoeften te bedienen en zo aan te sluiten bij de groeiende interesse in elektrische mobiliteit.

BYD onthult plannen voor Mexicaanse fabriek

Vorige maand, tijdens de introductie van een nieuwe EV op de Mexicaanse markt, maakte BYD bekend plannen te hebben voor de opening van een fabriek in Mexico. Deze fabriek zou jaarlijks 150.000 voertuigen produceren, exclusief voor de binnenlandse markt. BYD hoopt tegen het eind van het jaar een locatie voor de fabriek te hebben gevonden.

BBVA México beweert dat zijn meer dan 30 miljoen klanten zullen profiteren van zeer concurrerende financierings- en aanbetalingstarieven. Dit toont de inzet van de financiële instelling voor haar klanten en het milieu. Bovendien zullen de klanten van de bank, in lijn met de nieuwste technologie, in staat zijn om simulaties, applicaties en goedkeuringen voor autoleningen te verkrijgen via het digitale platform van de bank in de categorie Autokrediet.

Meer artikelen