Chinese auto-gigant brengt elektrische 'Volkswagen Kever' op de markt met controversiële eigenschap

SSjoerd 23 maart 2024 12:30

Een Chinese autofabrikant GWM ORA introduceert een elektrisch voertuig, de Ballet Cat, dat opvallend lijkt op de klassieke Volkswagen Kever. Dit voertuig, exclusief in China, heeft echter ook een controversiële 'Dame Rij Modus'.

Nieuwe Chinese EV lijkt op klassieke Kever

De Chinese autofabrikant GWM ORA, bekend van hun 03 model, heeft een nieuw voertuig voor de Chinese markt uitgebracht. De Ballet Cat, hun nieuwste compacte model, vertoont opvallende gelijkenissen met de iconische Volkswagen Kever. Hoewel Volkswagen hun herziene versie van de Kever in 2019 heeft stopgezet, kan de Ballet Cat worden gezien als de geestelijke opvolger van een van 's werelds meest herkenbare auto's.

Ballet Cat biedt betaalbare EV-optie

De Ballet Cat, sinds 2022 op de Chinese markt, is niet alleen qua uiterlijk indrukwekkend. Met een prijskaartje van 179.800 yuan, omgerekend ongeveer €19.730, is deze EV aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare westerse elektrische voertuigen, zoals de Peugeot e-208 en de Mini Electric. Dit maakt de Ballet Cat een aantrekkelijk alternatief voor potentiële EV-kopers in China.

Controversiële 'Dame Rij Modus' in Ballet Cat

De Ballet Cat onderscheidt zich niet alleen door zijn stijl en prijs. Het model is specifiek ontworpen met vrouwelijke chauffeurs in gedachten. Dit komt tot uiting in een aantal unieke kenmerken, zoals een klein compartiment in de middenconsole voor make-up en een controversiële 'Dame Rij Modus'. Deze modus activeert de adaptieve cruise control om een veilige afstand te bewaren tot het voertuig voor de auto.

Naast zijn unieke design en vrouwvriendelijke functies, biedt de Ballet Cat ook indrukwekkende prestaties. De basisversie is uitgerust met een 49,92kWh batterijpakket dat is gekoppeld aan een 169 pk motor. Deze configuratie biedt het voertuig een topsnelheid van 96 mph en een actieradius van 249 mijl, wat redelijk concurrerend is in de huidige EV-markt.

Meer artikelen