Chinees EV-merk HiPhi mogelijk gered door overname door Avatr

WWesley 8 april 2024 10:46

Het Chinese elektrische voertuig (EV) merk HiPhi, dat in problemen verkeert, heeft mogelijk een overeenkomst gesloten met een ander lokaal merk, Avatr, om een faillissement te voorkomen. De twee partijen zijn volgens lokale media al bezig met het herstructureren van hun teams.

Mogelijk partnerschap tussen Avatr en HiPhi

Avatr, de EV-eenheid van Changan Automobile, heeft naar verluidt met HiPhi gesproken en de twee zouden een partnerschap hebben gesloten, zo meldt het lokale mediakanaal Lanjinger. Beide partijen zijn al bezig met het herstructureren van hun teams, maar Avatr heeft gereageerd dat het op dit moment geen verdere informatie heeft om bekend te maken.

Operationele problemen bij HiPhi

HiPhi, het EV-merk van Human Horizons, is het nieuwste Chinese EV-bedrijf dat tegen operationele problemen aanloopt. Op de eerste werkdag na de Chinese Nieuwjaarsvakantie van 2024 kondigde HiPhi een productiestop van zes maanden aan, in plaats van de start van het werk te vieren zoals andere autofabrikanten.

HiPhi oprichter Ding Lei verontschuldigt zich

Volgens Sina Tech heeft de oprichter van HiPhi, Ding Lei, zich verontschuldigd aan zijn medewerkers tijdens een interne vergadering. Hij gaf toe dat hij ouderwetse bedrijfsstrategieën gebruikte en niet kon concurreren met zijn collega's die uit internetbedrijven kwamen. Ding gaf aan dat er hooguit nog drie maanden zijn om HiPhi er weer bovenop te helpen en dat hij actief aan deze ommekeer zal werken.

HiPhi, opgericht in 2017, richt zich op de high-end EV-markt met prijzen variërend van RMB 500.000 tot RMB 800.000. Het bedrijf bracht zijn eerste model, de HiPhi X, uit in oktober 2020 en begon in mei 2021 met de leveringen. In juli 2023 lanceerde HiPhi zijn goedkoopste model tot nu toe, de HiPhi Y, in een poging om de mainstream premium EV-markt te betreden. De HiPhi Y heeft een startprijs van RMB 339.000 en de leveringen begonnen op 29 juli 2023.

Meer artikelen