China's EV-markt en BYD voorspellen de toekomst van elektrisch rijden

WWesley 28 maart 2024 13:16

Ondanks de dalende prijzen van batterijmetalen en de verwachting dat de prijs van accu's zal dalen, is de EV-markt in China in opmars. Marktleider BYD toont aan dat het mogelijk is om winst te maken met de verkoop van EV's, zelfs zonder overheidssubsidies.

Dalende batterijprijzen voorspellen overgang

De dalende prijzen van batterijmetalen en de daaruit voortvloeiende daling van de accuprijzen zijn belangrijk nieuws voor de EV-industrie. Omdat de prijzen onder de $100 per kilowattuur komen, zullen elektrische voertuigen goedkoper worden dan hun benzine-aangedreven tegenhangers. Dit betekent dat de dagen van de interne verbrandingsmotor geteld zijn.

China loopt voorop in elektrische revolutie

China loopt voorop in de overstap naar elektrisch rijden. De populariteit van EV's neemt dusdanig toe dat bijna de helft van de auto's die begin dit jaar zijn verkocht, elektrisch is. Dit is niet alleen te danken aan de visie van bedrijfsleiders zoals Wang Chuanfu, maar ook aan de steeds grotere acceptatie van EV's door de Chinese consument.

BYD maakt winst ondanks afschaffing subsidies

Ondanks de afschaffing van aankoopsubsidies door de Chinese overheid, blijft BYD winst maken met de verkoop van EV's. Dit succes suggereert dat het mogelijk is om winst te maken met de verkoop van EV's, zelfs zonder de steun van overheidssubsidies. Dit is een belangrijk signaal voor de toekomst van de EV-markt wereldwijd.

Ondanks prijsdalingen blijft de gemiddelde prijs van EV's in de VS aanzienlijk hoger dan in China. Maar zelfs met importtarieven en verzendkosten, bieden Chinese EV-importen nog steeds een aanzienlijk betere waarde dan hun tegenhangers in Europa en Noord-Amerika. Dit stelt Chinese fabrikanten in staat om concurrerend te zijn op internationale markten.

Meer artikelen