China's budgetvriendelijke EV, de Seagull, zet koers naar Europa

SSjoerd 20 mei 2024 16:16

De Chinese autofabrikant BYD plant hun goedkope elektrische auto, de Seagull, te introduceren op de Europese markt. Met een prijskaartje van minder dan €20.000, willen ze de concurrentie aangaan met andere elektrische voertuigen in Europa.

De Seagull van BYD komt naar Europa

In een poging om de Europese EV-markt te betreden, heeft de Chinese autofabrikant BYD aangekondigd hun budgetvriendelijke elektrische auto, de Seagull, te lanceren. Volgens directeur Shu wordt de Seagull geprijsd onder de €20.000, wat het een sterke concurrent maakt voor andere elektrische modellen in dezelfde prijsklasse.

BYD plant autofabriek in Hongarije

BYD heeft plannen om hun productiefaciliteiten uit te breiden naar Europa, met Hongarije als de gekozen locatie. De beslissing om lokaal te produceren is een strategische zet om importtarieven te omzeilen. De Europese variant van de Seagull, die iets groter zal zijn dan zijn Chinese tegenhanger, moet in 2025 in de showrooms staan.

De Europese Seagull: Specificaties en varianten

De Seagull voor de Europese markt wordt groter dan zijn Chinese tegenhanger, met een lengte van 3,78 meter. De auto zal worden aangeboden in twee varianten, één met een actieradius van 305 kilometer en de andere met 100 kilometer extra bereik. Beide modellen zijn uitgerust met een 74 pk sterke elektromotor.

BYD heeft hoge ambities en wilt tegen 2030 Tesla's positie als marktleider in Europa overnemen. Na het succes van hun elektrische voertuig in Zuid-Amerika, waar het bij de lancering de best verkochte EV werd, zijn de verwachtingen voor de Seagull hoog gespannen.

Ondanks zijn concurrerende prijs, zal de Seagull niet de goedkoopste EV in Europa zijn, een eer die naar de Dacia Spring gaat. Maar we hoeven niet lang te wachten om te zien of de Seagull een succes wordt. Naar verwachting zal het model volgend jaar al bij de dealers staan.

Meer artikelen