China versoepelt autoleningbeleid om consumptie te stimuleren

SSjoerd 3 april 2024 12:16

China heeft zijn beleid voor autoleningen versoepeld als onderdeel van een poging om de consumptie te stimuleren. Voor persoonlijk gebruik gaan auto's nu in aanmerking komen voor een 0 procent aanbetaling, een aanzienlijke wijziging ten opzichte van eerdere regelingen.

Nul procent aanbetaling voor persoonlijk gebruik auto's

In een opmerkelijke wijziging van het beleid kunnen consumenten in China nu auto's voor persoonlijk gebruik aanschaffen met een aanbetaling van 0%. Voorheen waren ze verplicht om ten minste 20% aanbetaling te doen voor conventionele auto's en ten minste 15% voor nieuwe energievoertuigen (NEV's). Deze beleidswijziging maakt de aanschaf van auto's, met name elektrische voertuigen, toegankelijker voor de gemiddelde consument.

Flexibiliteit in leningpercentages door financiële instellingen

In lijn met het nieuwe beleid zullen financiële instellingen nu zelfstandig de maximale percentages van leningen voor conventioneel aangedreven voertuigen en nieuwe energievoertuigen (NEV's) voor persoonlijk gebruik bepalen. Deze beslissing zal gebaseerd zijn op de kredietwaardigheid en het terugbetalingsvermogen van de lener. Dit geeft financiële instellingen meer flexibiliteit om hun leningproducten af te stemmen op de behoeften van individuele klanten.

Met het nieuwe beleid wil de Chinese overheid de financiële ondersteuning voor autoconsumptie verhogen en de autohandel bevorderen. Ook streeft het beleid naar stabilisatie en uitbreiding van autoconsumptie. Door de barrières voor de aanschaf van auto's, inclusief elektrische voertuigen, te verlagen, hoopt de overheid de economie te stimuleren door de autosector te groeien.

Meer artikelen