Chery Fulwin A8 Voyage Edition: Een Beloftevolle PHEV op de Markt

WWesley 2 april 2024 18:46

Chery heeft onlangs een nieuwe versie van de Fulwin A8 gelanceerd, de Voyage Edition, en toonde de effectiviteit van de auto als PHEV aan met twee tests. Deze stap reflecteert Chery's groeiende focus op nieuwe energievoertuigen (NEVs).

Chery's Toewijding aan Nieuwe Energievoertuigen

Chery maakt een grote sprong voorwaarts in de wereld van nieuwe energievoertuigen (NEVs). Ze hebben aangekondigd dat ze niet langer een 'beleefde' houding zullen aannemen in dit veld, wat wijst op een meer assertieve benadering in de toekomst. De Fulwin A8 Voyage Edition is een perfect voorbeeld van deze nieuwe houding. Deze auto is een plug-in hybride elektrisch voertuig (PHEV) versie van de Chery ICE auto's, maar met extra merken zoals iCar en een nieuw merk Yueji, dat in het derde kwartaal wordt gelanceerd met een hybrid compact SUV codenaam T1GC.

Twee Tests Tonen de Kracht van de Fulwin A8

Om te bewijzen dat ze serieus zijn over hun toewijding aan NEVs, heeft Chery twee tests uitgevoerd met de Fulwin A8. In de eerste test probeerden ze als eerste bedrijf een PHEV op één tank brandstof en één lading 2.000 km te laten rijden. Hoewel beide testauto's faalden (ze reisden respectievelijk 1.919,9 km en 1.935 km), toonde de test aan dat de auto een groot bereik heeft. In de tweede test nam de auto de 'high-speed stall' zorg van PHEVs aan, waar de batterij een beperkte lading heeft en het vermogen niet voldoende is om stroomopwekking voor de batterij, de airconditioning en andere hoge belastingen te leveren. De auto slaagde hier glansrijk in en had geen problemen tijdens een uur rijden op een hoge snelheid ovale baan bij 180 km/u.

Verbeteringen in de Voyage Edition

Voorheen bekend als de Chery Fulwin A8 Pro, is de Voyage Edition gelanceerd met drie verschillende versies, elk geprijsd tussen 109.900 yuan (ongeveer 15.200 USD) en 129.900 yuan (ongeveer 17.950 USD). De voornaamste veranderingen zijn het nieuwe gesloten grille, dat de auto een duidelijkere NEV-uitstraling geeft, en de grotere batterij van 18,3 kWh (vergeleken met 14,2 kWh in eerdere versies). Verder is het interieur ook vergelijkbaar met andere versies van de Fulwin A8, met dubbele 12,3-inch schermen die in één unit overgaan, een panoramisch openend zonnedak en zowel verwarming als ventilatie voor de bestuurdersstoel.

Hoewel Chery in het verleden enige betrokkenheid bij NEVs heeft getoond, leek het bedrijf nooit echt vastbesloten. Op de 2023 show en met de recente opmerkingen van Yin Tongyue, voorzitter van de Chery Holding Group, lijken eventuele twijfels over de betrokkenheid van het bedrijf te zijn weggenomen. De tests met de Chery Fulwin A8 Voyage Edition zijn een duidelijke poging om de aandacht te trekken en het bedrijf te positioneren als een serieuze concurrent in NEVs tegen rivalen zoals BYD en Geely.

Meer artikelen