Chery daagt zichzelf uit: 2000km bereik voor hun PHEV, live gestreamd

SSjoerd 29 maart 2024 12:16

In de immer veranderende wereld van Chinese elektrische voertuigen probeert Chery momenteel BYD en Geely te overtroeven met een live gestreamde test om te zien of hun PHEV systemen een bereik van 2000 km kunnen halen. De test wordt uitgevoerd met twee volledig opgeladen en vol getankte Chery Fulwin A8 Pro auto's.

Chery probeert BYD en Geely te overtroeven

Het Chinese bedrijf Chery zet de lat hoog in de elektrische auto-industrie. Na de claims van BYD en Geely dat hun nieuwe PHEV-systemen een bereik van 2000 km kunnen halen en een verbruik van minder dan 3 l/100km kunnen bereiken, wil Chery dit overtreffen. Ze doen dit door het uitvoeren van een live test waarbij ze proberen te bereiken wat de anderen hebben geclaimd.

Ambitieuze uitdaging met de Chery Fulwin A8 Pro

Om te bewijzen dat ze in staat zijn om een bereik van 2000 km te halen, heeft Chery twee van hun Fulwin A8 Pro auto's volledig opgeladen en vol getankt. De auto's zijn verzegeld om ervoor te zorgen dat er onderweg niet getankt of opgeladen kan worden. De uitdaging is opgedeeld in 12 etappes en de auto's zijn gisteren om 15.00 uur vertrokken vanuit Wuhu in de provincie Auhui, waar Chery gevestigd is. Ze worden vandaag om 21.00 uur in Beijing verwacht.

High-tech kenmerken van de Chery Fulwin A8 Pro

De Chery Fulwin A8 Pro, het model dat voor deze uitdaging wordt gebruikt, is voorzien van high-tech functies. Het maakt gebruik van het Chery Kunpeng super hybride C-DM systeem en een vijfde generatie ACTECO 1.5TGDI hybride motor. De brandstoftank heeft een capaciteit van 60L en de batterijcapaciteit is 18,3 kWh. Er is een elektromotor op de vooras die 150 kW met 310 Nm koppel levert. De transmissie is een 1-traps hybride transmissie (DHT) unit en het gecombineerde systeemvermogen is 265 kW met een koppel van 530 Nm.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Chery Fulwin A8 Pro, de auto is nog niet op de markt. Het voertuig is afgeleid van de Chery Arrizo 8, een ICE auto. De Fulwin was de naam van Chery's eerste auto en de naam is nu herleefd als een submerk voor PHEV-versies van Chery modellen. Er is al een Chery Fulwin A8 maar de nieuwe Pro versie ziet er anders uit met een meer gesloten voorkant. De auto wordt verwacht te lanceren op 18 april.

Wat deze uitdaging zo bijzonder maakt, is dat geen enkel ander autobedrijf tot nu toe de 2000 kilometer uitdaging heeft aangegaan. Het is afwachten of Chery succesvol zal zijn in hun poging. Het is van belang op te merken dat de resultaten van de test niet hetzelfde zijn als de CLTC-bereik. Bij vroege EV's in China claimden producenten bijvoorbeeld dat hun auto een bereik van 400 km had, maar bij nader inzien was dit bij een constante snelheid van 60 km/u en de NEDC-cijfers, die toen door China werden gebruikt, waren aanzienlijk lager.

Meer artikelen