CATL en Yutong introduceren gezamenlijk een batterij met een levensduur tot 15 jaar

WWesley 28 maart 2024 07:01

De Chinese gigant in stroomaccu's, Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL), en busfabrikant Zhengzhou Yutong Bus Co Ltd lanceren gezamenlijk een commerciële voertuigbatterij met een lange levensduur. De batterij, die een levensduur heeft van maximaal 15 jaar, zal verschillende marktsegmenten bedienen, waaronder bussen, lichte vrachtwagens en zware vrachtwagens.

Samenwerking CATL en Yutong op batterijtechnologie

CATL en Yutong, twee grote spelers op de Chinese EV-markt, hebben de handen ineengeslagen om een batterij te lanceren die specifiek ontworpen is voor commerciële voertuigen. De focus ligt op het verlengen van de levensduur van de batterij, een aspect dat steeds meer aandacht krijgt binnen de sector. De samenwerking tussen de twee bedrijven belooft innovatieve technologieën op het gebied van batterijlevensduur.

Brede toepasbaarheid van de nieuwe batterij

De nieuwe batterij zal kunnen worden gebruikt in verschillende marktsegmenten. Dit omvat bussen, lichte vrachtwagens en zware vrachtwagens. Bovendien zal de batterij worden gebruikt in toekomstige producten van Yutong Bus en Yutong Heavy Industries. Dat betekent dat deze ontwikkeling niet alleen een impact zal hebben op de busindustrie, maar ook op de vrachtwagenmarkt.

Naast de batterij met een lange levensduur, introduceert Yutong ook een krachtige batterij met een levensduur van 10 jaar en 1 miljoen kilometer. Dit benadrukt de toewijding van Yutong om voortdurend te innoveren en te verbeteren in de sector van elektrische voertuigen en batterijtechnologie.

Nio's William Li benadrukt belang batterijlevensduur

William Li, oprichter en CEO van Nio, benadrukte het belang van batterijlevensduur tijdens een recente bijeenkomst. Volgens Li zal de aandacht voor de levensduur van batterijen in de komende jaren toenemen, aangezien de garanties op bijna 20 miljoen verkochte NEV's de komende 8 jaar verlopen. Dit onderstreept het belang van voortdurende innovatie op het gebied van batterijlevensduur in de EV-sector.

Meer artikelen