BYD's Vijfde Generatie Hybride Technologie en Verkoopambities

SSjoerd 27 maart 2024 13:46

De Chinese autofabrikant BYD heeft aangekondigd zijn vijfde generatie DM hybride technologie te lanceren, gericht op een voertuigbereik van meer dan 2000 kilometer. Ze verwachten ook een groei in de verkoop van meer dan 20% in 2024, met een uitvoerdoel van 500.000 eenheden.

Lancering van Vijfde Generatie Hybride Technologie

BYD, een belangrijke speler in de wereld van nieuwe energievoertuigen (NEV's), zal in mei zijn vijfde generatie DM (Dual Mode) hybride technologie lanceren. Deze technologische doorbraak zal het brandstofverbruik verlagen tot 2,9 liter per 100 kilometer bij een lage lading en de voertuigen een bereik geven tot maar liefst 2000 kilometer op een volle tank en volledige lading. De verwachtingen voor de verkoop in 2024 zijn hoog; een groei van meer dan 20% is voorzien, met een nadruk op overzeese verkopen waar een doel van 500.000 eenheden is gesteld.

De vraag naar het huidige model overstijgt het aanbod, dus het overschakelen naar de vijfde generatie DM-technologie is afhankelijk van de marktomstandigheden. De huidige populariteit van modellen die zijn uitgerust met de volgende generatie hybride technologie zal naar verwachting nog één tot twee jaar aanhouden. BYD zal in 2025 nog meer investeren in DM hybride technologie, slim rijden, chips en algoritmes.

Verkoopverwachtingen en strategie voor 2024

De verkoopverwachtingen voor 2024 zijn ambitieus. Naar verwachting zal BYD meer dan 3,63 miljoen voertuigen verkopen, uitgaande van de 3,024,417 NEVs die het bedrijf in 2023 heeft verkocht. Verder is het bedrijf van plan zijn DM-hybridesysteem en zijn volledig elektrisch platform, e-Platform, te updaten als onderdeel van hun strategie om marktaandeel te winnen van traditionele benzinevoertuigen.

Lancering nieuwe modellen met stads-piloot-functies

BYD is van plan om later dit jaar een aantal modellen op de markt te brengen die worden geprijsd onder 200.000 yuan ($27,670). Deze voertuigen zullen worden uitgerust met stads-piloot-ondersteunde rijfuncties. Sommige van deze voertuigen zullen worden uitgerust met oplossingen van leveranciers, terwijl andere zullen worden uitgerust met BYD's eigen technologieën. Dit onderstreept BYD's vermogen om op schaal te werken en de beste middelen en prijzen van wereldwijde leveranciers te verkrijgen.

Meer artikelen