Byd's Seagull EV: China's budgetvriendelijkste elektrische auto

SSjoerd 2 mei 2024 12:31

Chinese automaker BYD lanceert een nieuwe, goedkopere versie van zijn elektrische auto, de Seagull EV Honor Edition. Prijzen beginnen bij een verbazingwekkende 9000 euro, wat mogelijk de Europese automarkt zal opschudden.

BYD introduceert goedkopere Seagull EV

BYD, een prominente Chinese automaker, heeft de Seagull EV Honor Edition gelanceerd, een update van hun meest betaalbare elektrische auto. Wat opvalt aan deze nieuwe versie is dat deze nog goedkoper is dan zijn voorganger, met een prijsdaling van 5%. Dit prijskaartje zet de Seagull EV op de markt voor omgerekend slechts 9000 euro, een verbluffende prijs voor een volledig elektrisch voertuig.

De nieuwe Seagull EV wordt aangeboden in twee varianten, afhankelijk van de batterijcapaciteit. De goedkoopste versie is uitgerust met een 30 kWh-batterij, waarmee je volgens BYD 305 kilometer kan rijden, hoewel deze claim wel wat optimistisch lijkt. De tweede variant komt met een grotere 38,88 kWh-batterij, die volgens de fabrikant een actieradius van 405 kilometer zou moeten opleveren.

Mogelijke bedreiging voor Europese automerken

Ondanks dat de Seagull EV momenteel alleen in China en enkele Zuid-Amerikaanse landen verkrijgbaar is, zou de lage prijsstelling Europese autofabrikanten als Volkswagen, Stellantis en Renault nerveus kunnen maken. Ter vergelijking, de goedkoopste nieuwe elektrische auto die momenteel in Nederland verkrijgbaar is, de Dacia Spring, kost 21.750 euro, meer dan het dubbele van de prijs van de Seagull EV.

Meer artikelen