BYD's Denza Z9 GT: Chinese krachtpatser met bijna 1000 pk komt naar Europa

SSjoerd 15 april 2024 17:01

Het vlaggenschip van BYD, de Denza Z9 GT, is onthuld in China. Met een indrukwekkend vermogen van 952 pk is deze elektrische stationwagen klaar om in 2025 Europa te veroveren.

Eerste blik op de Denza Z9 GT

In april gaf BYD ons de eerste blik op hun aanstaande Denza Z9 GT. De eerste foto's van deze elektrische stationwagen, gehuld in typische Denza-camouflage, werden gemaakt in Stuttgart, Duitsland, en vergezeld van video's van de winterproeven.

De Denza Z9 GT is een grote jongen. Deze elektrische stationwagen is bijna 5,2 meter lang, en kan comfortabel vijf mensen herbergen. Als extra luxe heeft de Denza Z9 GT een panoramisch dak en een elektrisch bedienbare achtervleugel.

Krachtige motor van de Denza Z9 GT

De kracht van de Denza Z9 GT komt van drie elektromotoren die samen een indrukwekkend vermogen van 710 kW of 952 pk leveren. Dit maakt de Denza Z9 GT tot een zeer krachtige elektrische stationwagen.

Mysterie rond de batterijcapaciteit

De Denza Z9 GT zal worden aangedreven door BYD's LFP Blade-batterij. De exacte capaciteit van deze batterij is echter nog niet bekendgemaakt. Dit zou een cruciale factor zijn in de prestaties en bereik van de auto.

Denza, het merk achter de Z9 GT, is een voormalige joint venture tussen BYD en Mercedes-Benz. Hoewel Mercedes zijn aandeel in december 2021 terugbracht tot 10%, is de Z9 GT het vierde elektrische voertuig dat onder dit merk wordt gelanceerd.

Lancering van de Denza Z9 GT

De lancering van de Denza Z9 GT staat gepland voor eind dit jaar. Het is echter nog even wachten voor Europese liefhebbers: de krachtige elektrische stationwagen zal pas in 2025 op de Europese wegen verschijnen.

Meer artikelen