BYD Yuan UP verovert de markt met 20.000 bestellingen in drie dagen na lancering

WWesley 29 maart 2024 23:46

De BYD Yuan UP, het nieuwste volledig elektrische SUV-model van de Chinese autofabrikant, heeft binnen drie dagen na de lancering al meer dan 20.000 bestellingen ontvangen. Dit onderstreept de groeiende populariteit van elektrische voertuigen op de Chinese markt.

Explosieve start voor BYD Yuan UP

De BYD Yuan UP, gelanceerd op 26 maart, heeft in korte tijd veel aandacht getrokken. Binnen drie dagen na de lancering waren er al meer dan 20.000 bestellingen geplaatst. Dit toont aan hoe elektrische voertuigen een steeds grotere impact hebben op de auto-industrie. Wat nog opmerkelijker is, is dat de Yuan-serie van BYD momenteel twee modellen op de markt heeft, de Yuan PLUS en de Yuan Pro, die beide in trek zijn bij de consument.

BYD Yuan UP: Prijzen en modellen

Met prijzen variërend van 96.800 tot 119.800 yuan (ongeveer 13.400 tot 16.600 USD), biedt de BYD Yuan UP een scala aan opties voor potentiële kopers. Ze hebben de keuze uit drie verschillende modellen en drie verschillende exterieurkleuren, waardoor de auto een breed publiek aanspreekt. En als eerste kleine puur elektrische SUV gebaseerd op BYD's e-platform 3.0, met afmetingen van 4310/1830/1675 mm en een wielbasis van 2620 mm, is de Yuan UP een aantrekkelijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar een compacte en toch krachtige elektrische auto.

Het interieur van de BYD Yuan UP is indrukwekkend met een 8,8-inch volledig LCD-instrumentenpaneel, een 12,8-inch zwevend centraal bedieningsscherm en een 8-inch W-HUD. Daarnaast beschikt de auto over het BYD DiLink 5.0-besturingssysteem en andere features zoals spraakherkenning, OTA-updates, draadloos opladen, afstandsbediening parkeren, NFC-sleuteltoegang en Level 2 geavanceerde rij-assistentiefuncties. Dit alles draagt bij aan een naadloze en comfortabele rijervaring.

Kracht en efficiëntie van de BYD Yuan UP

De gehele Yuan UP-serie is voorzien van een voorste permanente magneetsynchrone motor en een Blade-batterijpakket, die zorgen voor indrukwekkende prestaties en efficiëntie. Bovendien ondersteunen alle modellen snel opladen. Het opladen duurt slechts 30 minuten om de batterij van 30% naar 80% bij te vullen. Dit maakt de BYD Yuan UP niet alleen krachtig, maar ook uiterst praktisch voor dagelijks gebruik.

Meer artikelen