BYD, wereldleider in EV's, onthult spannende nieuwe hot hatch

WWesley 29 april 2024 19:31

De grootste EV-fabrikant ter wereld, BYD, zet een stap in de wereld van de spannende auto's met de onthulling van een nieuwe hot hatch, de Ocean M. Maar zal deze auto de verwachtingen waarmaken?

De introductie van de nieuwe hot hatch

Het is niet altijd makkelijk om bij Chinese merken de startups te onderscheiden van de gevestigde giganten. BYD behoort zeker tot de laatste categorie. Als de grootste EV-fabrikant ter wereld in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar, heeft BYD nu een spannend nieuw model geïntroduceerd: de Ocean M hot hatch. Hoewel de eerdere modellen van BYD misschien niet de meest opwindende waren, lijkt dit nieuwe model daar verandering in te brengen.

Mogelijke concurrentie voor de MG 4 XPower

Met zijn grote achterspoiler en splitter ziet de BYD Ocean eruit als een andere Chinese elektrische auto, de MG 4. Er is ook een extra krachtige versie van de MG 4, namelijk de MG 4 XPower met 435 pk. Het lijkt erop dat deze auto nu concurrentie kan verwachten van de nieuwe BYD Ocean.

Hoeveel vermogen de nieuwe BYD Ocean M precies gaat hebben, is nog niet bekend. Het enige dat we tot nu toe weten is dat deze hot hatch achterwielaandrijving krijgt. Dit betekent dat de auto mogelijk minder extreem zal zijn dan de XPower, die vierwielaandrijving heeft. Maar de vraag blijft hoe 'hot' deze hatch daadwerkelijk gaat worden.

Meer artikelen