BYD vertraagt plannen voor EV-fabriek in Vietnam

SSjoerd 28 maart 2024 10:16

Het Chinese bedrijf BYD vertraagt zijn plannen om een fabriek voor elektrische voertuigen (EV's) te bouwen in Vietnam, door strategische redenen en een vertraging in de EV-markt.

Vertraging in de EV-markt

BYD, een prominente speler in de Chinese EV-markt, heeft de constructie van een nieuwe EV-fabriek in Vietnam tijdelijk afgeremd. Het besluit komt voort uit strategische overwegingen en een waargenomen vertraging in de EV-markt. Dit nieuws werd gerapporteerd door Reuters, op basis van uitspraken van een manager van het industriepark waar de nieuwe fabriek zou worden gebouwd.

Nieuwe fabriek in Noord-Vietnam

Het plan voor de nieuwe EV-fabriek werd vorig jaar aangekondigd door de Vietnamese overheid. BYD had besloten om de nieuwe fabriek te bouwen in de provincie Phu Tho, gelegen in Noord-Vietnam. De fabriek zou dienen voor de productie en assemblage van EV's, waarmee BYD zijn internationale productiecapaciteit zou uitbreiden.

Ondanks het ambitieuze plan van BYD om een nieuwe fabriek te bouwen in Vietnam, is de automarkt in het land relatief klein. Volgens gegevens van de Vietnam Automobile Manufacturers Association (VAMA) werden er in 2023 slechts 214.619 personenauto's verkocht in Vietnam. Dit is een daling van maar liefst 25% in vergelijking met het voorgaande jaar.

BYD's ambitieuze toekomstvisie

Ondanks de vertraging in Vietnam, heeft BYD nog steeds ambitieuze plannen voor de toekomst. Volgens de voorzitter en president van het bedrijf, Wang Chuanfu, streeft BYD naar buitenlandse verkoopvolumes van 500.000 eenheden in 2024 en zelfs 1 miljoen eenheden tegen 2025. Deze doelen werden bekend gemaakt tijdens een recent investeerdersevenement.

Meer artikelen